Comunicate de presă, Ultimile Știri — aprilie 21, 2018 at 10:40

Vălean: Viitorul Europei nu rezolvă prezentul niciunuia dintre noi

by

 

Adina Vălean a fost primul europarlamentar și primul român ce i s-a adresat Președintelui Macron,miercuri-17 aprilie 2018, la Strasbourg, în cadrul dezbaterii asupra viitorului Europei.

“Europa viitorului este o Europă în care nimeni nu rămâne în urmă. De aceea, discuția despre o Europă cu mai multe viteze creează confuzie și slăbește încrederea cetățenilor în proiectul european. 

Dincolo de dezbaterea teoretică despre viitor, trăim în prezent și trebuie să acționăm acum. Trebuie să oferim un buget multianual orientat către creștere și investiții, și vă felicit, domnule Președinte, că ați angajat Franța să contribuie mai mult. Trebuie să luăm în serios implementarea legislației pe care o avem, să ne respectăm angajamentele și fiecare să-și rezolve problemele interne înainte de a se angaja în rezolvarea problemelor celorlalți. 

Fiecare stat membru este un pilon de rezistență al Uniunii Europene și nu poți avea o structură puternică cu picioare de lut. Pentru că, nu-i așa, domnule Președinte, viitorul Europei nu rezolvă prezentul niciunuia dintre noi.”

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page