Cultură şi Educaţie, Proză şi poezie — iunie 15, 2013 at 12:11

Vacanță dulce, vacanță !!!

by

În mijlocul iernii, am învățat că în mine există o vară indestructibilă.
Albert Einstein

Vacanta dulce, vacantaMai e puțin și totuși atât de mult. Toți am așteptat-o, la fel de mult cum așteptăm soarele după furtună, cum așteptăm un zâmbet după un necaz și câteva vorbe frumoase după o ceartă cruntă. Cum toate astea au venit s-a decis și VACANŢA DE VARĂ să apară. Vacanța cea mare pe care toți o așteptam pentru că orice ar fii, nu se compară cu nici o vacanță de Paște sau de Crăciun. Pentru că vacanța de vară e cea mai mare și cea mai specială, iar de obicei o facem să fie plină de amintiri pe care avem timp să le povestim până la următoarea vacanță și parcă tot nu ne săturăm.

Acum, că mai e atât de puțin toți ne facem planuri, ne gândim ce ar putea să ne rezerve această vară, câți oameni vom mai cunoaște, câte escapade vom avea la mare și câte petreceri vom număra până la prima zi de școală. Vara și vacanța mare, ele dau culoare anului pe care trebuie să-l ducem la capăt. De iubirile pierdute în serile de vară, de conversațiile interminabile cu prietenii, de petrecerile terminate spre apus, de ieșirile imprevizibile la piscină și multe altele.. De toate astea ne vom aminti pe timpul iernii, când ne vom da seama cât de repede se duc clipele și câte moduri există să le trăim din plin.

Unii termină etape ale vieții, pregătiți să înceapă altele și mai importante iar alții mai fac doar încă un pas în etapa care încă se desfășoară. Unii termină, iar alții încep. Unii regretă, iar alții se bucură. Unii sunt pregătiți să uite, iar alții sunt gata să atace. Unii învață și sunt gata să-și dovedească cunoștințele, iar alții sunt pregătiți deja pentru distracție.

Să nu uităm, vacanța e una dar e pentru toată lumea!

Florentina Ivan

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.