Fashion - Tendinţe, Lifestyle — martie 22, 2014 at 13:37

V-aţi pregătit pentru primăvara 2014 ?

by

2014 vine cu schimbări, iată câteva sfaturi despre cum ar trebui să arate garderobele doamnelor:

Pastels

Imprimeurile cu jocuri de cuvinte sunt vedetele tendințelor în moda din 2014. LOGO-MANIA a cucerit moda! Pe tricouri, geci, genți, cu cât literele sunt mai mari cu atât mai bine, nu contează mesajul, cât timp atragi atenția.

Tricotajele au fost preferatele sezonului rece, dar rămân la modă atât pentru primăvară cât și pentru vară.

Designerii au hotărât! ”PINK is the new black” în materie de încălțări, bluze, rochii și paltoane. Cu siguranță, fiecare femeie are prin garderobă o piesa roz, dacă nu, merită să investiți în ea.

Fustele cu pliuri emană eleganță, chit că sunt mini, midi sau maxi.

Transparența rămâne în tendințe și anul acesta. De la cămăsi, rochii, fuste, topuri de o transparență fină și o linie elegantă ne vor scoate din oricem impas vestimentar.

Imprimeurile florale se mențin și anul acesta la modă iar galbenul este culoarea vedetă a primăverii.

Cele mai râvnite nuanţe sunt cele pastelate, care şi-au impus supremaţia asupra întregii garderobe de primăvară: roz pudrat, bleu bebe, verde mentă sau galben pai sunt printre favoritele perioadei.

Alături de acestea, culorile vibrante ca orange-ul, fuchsia sau galbenul pai sunt disponibile pentru a întruchipa modelul perfect al jachetei de primăvară.

Croiala diferă destul de mult, de la mantoul clasic de damă, dar confecţionat dintr-o textură mai lejeră, adecvată temperaturilor actuale, până la modele destructurate, cu design modern.

Lungimea oscilează şi ea, de la variantele stil capă, scurte, până la mantourile over-sized, ce depăşesc genunchii.

La capitolul asortare, versatilitatea mantourilor de primăvară iese la iveală şi îţi permite să combini o mulţime de idei trendy.

blugi

De la o salopetă de blugi, cu o pereche de pantofi sport şi mantoul colorat, la o pereche de stilettos de zi cu zi şi un costum de damă clasic, până la o fustă „pencil” cu talie înaltă şi o bustieră pe dedesubt, iată doar câteva dintre cele mai cool variante în care poţi miza pe mantoul colorat ca piesă statament a ţinutei tale.

În ciuda faptului că tendinţele sezoniere sunt influenţate în ultima perioadă de trăsăturile garderobei masculine şi mai nou, de zona sport care se impune în day-to-day wear, esenţa sezonului actual se învârte în jurul conceptului de feminitate.

Acum însă, fustele sunt mai fluide, revin în actualitate pliseurile diafane, în nuanţe neutre, iar transparenţa dantelei lasă să se întrevadă insinuant părţi ale corpului. Dimensiunea must-have a fustei  acestui sezon, cea midi, care ajunge până la jumătatea gambei, este departe una dintre cele mai feminine croieli ale ultimei perioade, iar însoţită de pereche potrivită de stilettos şi de top-uri diafane, îţi va defini un look extrem de chic.

Rochiile, fie ele uni, fie ele cu print-uri florale, sunt incredibil de feminine, chiar dacă sunt confecţionate din texturi speciale, moderne, cum ar fi neoprenul sau imitaţia de piele.

La capitolul accesorii, este evident că una din taberele ce se luptă pentru supremaţia în topul preferinţelor este cea a pantofilor clasici, eleganţi, simbol etalon al feminităţii. Tocurile sexy, dar în acelaşi timp rezervate, vârful ascuţit, dar nu agresiv, culorile şi imprimeurile ce îi îmbracă sunt toate, detalii ale unei garderobe feminine demne de o adevărată lady.

stiletto

Pe de altă parte, sandalele simple, senzuale, ce dezgolesc perfect piciorul, cu o discreţie aparte, sunt piese de rezistenţă ale unui sezon plin de tentaţii.

Genţile, vedete de necontestat ale primăverii şi verii 2014, sunt şi ele o demonstraţie de feminitate clasică. Poşetele cu dimensiuni reduse, formele simple, toarta scurtă, amintind de ţinute desprinse din anii ’50. Plicurile, de toate dimensiunile, te vor convinge poate să îţi „eliberezi” geanta maxi chiar şi pentru o zi, pentru a te bucura de lejeritatea unui ţinute lady-like.

genti

La capitolul culori şi nuanţe în tendinţe, pastelurile mai sus menţionate sunt hit-ul sezonului. Nu doar piesele vestimentare sunt propuse în cele mai diafane nuanţe, ci şi accesoriile must-have ale următoarelor luni.

Asta nu înseamnă că designerii s-au limitat la acest registru cromatic. Nici vorbă! Pentru cele care agreează culorile tari, genţile sezonului de primăvară/vară 2014 sunt ideale întrucât galbenul, orange-ul, turcoise-ul, roşul sunt doar câteva dintre vedetele nominalizate în topul preferinţelor.

Sursa: internet

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page