Politica, Politici europene — ianuarie 16, 2014 at 17:18

Update:Parlamentul European discută dreptul cetăţenilor europeni la liberă circulaţie

by

DA ferm în favoarea libertății de circulație în spațiul Uniunii Europene

Am votat azi în favoarea Rezoluției PE prin care se contestă poziția unor lideri europeni care cer modificări și restricții la libertatea de mișcare a cetățenilor în statele Uniunii Europene.

Foto:bridge-outsourcing.com

Foto:bridge-outsourcing.com

Am acordat acest vot cu convingerea că este absolut regretabil  că, după mai bine de 50 de ani de când încercăm să facilităm libera circulație, am ajuns să fim în situația de a dezbate, azi, legat de posibilitatea de a face un pas înapoi. Pentru că exact asta ar însemna ceea ce vor anumiți politicieni europeni prin restricționarea acestei libertăți. Nu am putut, așadar, decât să susțin o rezoluție care reamintește caracterul  fundamental al  libertății de circulație în UE și care restabilește anumite adevăruri legate de impactul migrației intra-europene asupra sistemelor sociale naționale, pe baza statisticilor publicate chiar de către statele membre.

Sunt indignat de atitudinea unor lideri europeni care dau uitării beneficiile pe care libera circulatie le-a adus propriei țări, arătând, acum, doar abuzurile izolate, pe care le prezintă prin extrapolare ca pe un fenomen generalizat. Dacă există abuzuri, acestea trebuie evident combătute. Însă nu cred că un cetățean european care își exercită dreptul la libera circulație comite automat un abuz. Din păcate, cam în acești termeni le sunt prezentate lucrurile cetățenilor anumitor țări europene. O astfel de atitudine este profund necinstită, iar rezultatul este sacrificarea liberei circulații pe altarul ambițiilor electorale ale unor partide care nu au soluții reale pentru problemele de fond și care preferă să-și dezinformeze proprii cetățeni și să denigreze cetățenii anumitor state membre, ignorând riscurile de a trezi din nou sentimente naționaliste și xenofobe.

Sursa: hellvig.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page