Evenimente, Ultimile Știri — aprilie 28, 2014 at 17:12

Unirea cu Basarabia temă obligatorie pentru orice român care candidează alegerile europarlamentare

by

10167985_782554655102556_1171775273212895818_nUnirea cu Republica Moldova este una dintre tematicile care vor aduce oamenii in fata urnelor de vot pe 25 mai, astfel ca mai multe asociatii unioniste propun candidatilor la alegerile europarlamentare sa isi asume public problematica prin semnarea unui angajament, sub genericul “Pact pentru Basarabia”. Numele candidatilor care se vor angaja sa respecte prevederile Pactului pentru Basarabia vor fi promovate pe site-ul creat special in acest sens, intitulat pactbasarabia.ro. Totodata, unionistii vor face campanie semnatarilor Pactului prin lipirea a sute de mii de abtibilduri si prin inregistrarea intr-o baza de date a tuturor celor care accepta sa voteze numai candidati care sustin Reunirea.

“Candidatilor din partea tuturor partidelor li se va oferi platforma necesara pentru a-si prezenta oferta electorala in cadrul unei serii de dezbateri si conferinte. Primul astfel de eveniment va avea loc pe 7 mai, la Bran, unde reprezentanti ai formatiunilor politice sunt invitati sa vorbeasca in fata veteranilor din razboiul de pe Nistru din 1992 si a activistilor unionisti. Aparitii publice constante in presa si in dezbaterile europene, in care sa sustina identitatea romaneasca a majoritatii populatiei Republicii Moldova si legitimitatea reunirii celor doua state romanesti, dupa modelul german, lobby pentru acceptarea de catre Uniunea Europeana a acordarii automate a cetateniei romane si simplificarea acestora pentru toti cetatenii Republicii Moldova care se declara etnici romani in documentele oficiale ale Republicii Moldova, adoptarea simbolica a unui liceu din Republica Moldova sunt cateva dintre solicitarile a peste 70 de asociatii nonprofit din Romania, Republica Moldova si diaspora”, spun reprezentantii Platformei “Actiunea 2012”.

Reîntregirea teritorială ne-ar aduce suflul nou de care avem atâta nevoie.

 

Unirea tuturor românilor într-un singur stat este cea mai firească pretenţie a civilizaţiei,spunea Vasile Goldiş

 

Pentru salvgardarea ţării, pentru păstrarea onoarei, pentru mândria tradiţiilor ei şi pentru respectul înaintaşilor ei, idealul unirii trebuie să rămână mereu în actualitate.

 

Un stat mai mare este unul mai puternic. Demnitatea noastră națională trebuie recuperată, iar reîntregirea teritorială ne-ar aduce suflul nou de care avem atâta nevoie.

E momentul să facem din unirea cu Basarabia o prioritate naţională 

Moldova nu s-a născut odată cu pactul Ribbentrop-Molotov, ci are o istorie, cultură, limbă, parte integrantă din istoria, cultura, limba României şi a poporului român.

2014, anul în care să afirmăm deschis şi curajos că Moldova este pământ românesc. Să introducem pe agenda publică  tema reunificării celor două state românești

 Mă bucur să văd că o bună parte dintre cei mai frumoși, inteligenți și inventivi tineri ai neamului se dedică trup și suflet unui ideal măreț, acela al aducerii tuturor românilor între aceleași hotare?

Sunt convins că fenomenul unionist nu este reprezentat doar de latura militantă a reprezentanților acestui curent. Românii în marea lor majoritate dau consistenţă acestui ideal.

 

 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page