Editoriale — noiembrie 3, 2013 at 16:50

Unii se plang si altii se vaita

by

1385134_538941019526265_1030264477_nUnii se plang si altii se vaita… de la lideri pana la militanti, un peisaj apocaliptic, un camp de razboi dezolant. Asistam la o criza politica, care vizeaza atat reprezentarea cat si participarea cetatenilor. Am putea pune in relatie tendinta recenta de dezangajare, de “ne-responsabilizare” si de respingere a politicii cu uzura acesteia de catre toate canalele media si retelele de socializare, printr-un abuz si o abundanta a proastei calitati, a lipsei de repere morale, a lipsei de doctrina si chiar si a lipsei de bun simt.
Democratia desi foarte complexa si greu de interiorizat pentru unii, se bazeaza pe elemente atat de simple cum ar fi libertatea si comunicarea. Comunicarea daca este dusa la extreme greu de suportat si faci un abuz din aceasta, rezultatul uneori poate fi mai dezastruos decat lipsa totala a ei.

A comunica politic inseamna a pune in comun opinii, argumente, dictoane referitoare la comunicare. A comunica inseamna a lua parte, a participa la ceva care poate lua forme mai mult sau mai putin desavarsite precum schimbul de insemne sau stabilirea sensului. Oricare ar fi definitia aleasa pentru comunicare, ea se va afla in descrierea democratiei pentru ca aceasta necesita participare, pretinde un interes si un anajament permanent din partea tuturor in problemele publice.

Pana cand romanul nu va intelege ca politicul ii afecteaza viata pana la cel mai mic detaliu, pana cand nu va invata sa comunice, sa interactioneze, sa aleaga si sa selectioneze, sa foloseasca democratia, sa foloseasca puterea pe care coruptii nu vor sa le-o recunoasca… cred ca nu ar mai trebui nici sa se planga, nici sa se vaite de viata pe care o traiesc.

Just a thought… acum ne putem continua toti ignoranta fata de realitatea inconjuratoare.

De Ştefi Cocoş

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page