Cultură şi Educaţie, File de Istorie — noiembrie 18, 2013 at 14:08

Unii dintre cei mai răi oameni din istorie…

by

Daca nu sunteti de acord cu clasamentul meu (si cu siguranta multi nu vor fi) astept comentariile voastre, pot include si propriul clasament. De asemenea, astept si alte sugestii de “Oameni rai” ce considerati ca ar trebui sa fie pe lista.

10. Delphine LaLaurie

Delphine-LaLaurie

LaLaurie a fost o persoana foarte sadica, dar care facea parte din inalta societate a New Orleans-ului. Casa acesteia era un loc al groazei. Pe 10 Aprilie 1834, un incendiu a izbucnit in bucataria vilei acesteia, iar pompierii au gasit doi sclavi legati cu lanturi de plita. Se pare ca acestia provocasera incendiul pentru a atrage atentia.

Pompierii au fost condusi catre pod, unde era adevarata surpriza. Peste o duzina de sclavi desfigurati si mutilati erau incatusati de zidurile si podeaua incaperii. O mare parte a acestora fusesera supusi unor experimente medicale macabre.

Un barbat parea a fi subiectul unei bizare operatii de schimbare de sex, o femeie era inchisa intr-o cusca iar membrele ii fusesera rupte si rearanjate astfel incat sa semene cu un crab, o alta femeie cu mainile si picioarele amputate iar pielea taiata circular pentru a semana cu o omida.

Gurile catorva erau cusute si astfel murisera de foame in timp ce mainile altora erau cusute de diferite parti ale corpului. Majoritatea erau morti insa mai erau si cativa care implorau sa fie ucisi pentru a le fi curmata suferinta.

LaLaurie a reusit sa fuga si nu a mai fost prinsa niciodata.

9. Ilse Koch

Ilse-Koch

Poreclita “Cateaua de la Buchenwald” din cauza cruzimii sadice cu care trata prizonierii, Ilse Koch a fost casatorita cu un alt nazist malefic, membru SS, Karl Otto Koch , dar l-a depasit pe acesta cu felul ei depravat si inuman si lipsa totala de respect pentru viata umana. Se folosea de sexualitatea sa umbland dezbracata prin lagar iar daca vreun barbat indraznea sa-i arunce o privire era impuscat pe loc.

Cea mai infama acuzatie la adresa ei a fost aceea ca alegea prizonieri cu tatuaje interesante pentru a fi ucisi. Din pielea acestora ar fi confectionat mai apoi lampadare pentru propria casa. Din nefericire nu s-au gasit dovezi pentru a putea proba aceasta acuzatie.

Dupa razboi a fost arestata si a stat in inchisoare sub diferite acuzatii , spanzurandu-se in celula in 1967, din cauza sentimentului de vinovatie.

8. Shirō Ishii

Shirō-Ishii

Ishii a fost un microbiolog si general-locotenent al Unitatii 731, o unitate pentru razboiul biologic a armatei Imperiale Japoneze ,din timpul celui de-al doilea razboi Chinezo-Japonez.

Acesta s-a nascut in fostul sat Shibayama si a studiat medicina la Universitatea Imperiala Kyoto. In 1932 si-a inceput experimentele preliminare legate de razboiul biologic intr-un proiect secret al armatei Japoneze. In 1936 a fost infiintata Unitatea 731. Ishii a construit un complex urias – peste 150 de cladiri si peste 6 kilometrii patrati – langa orasul Harbin din China.

Numeroasele atrocitati comise de catre Ishii, impreuna cu sobordonatii sai din unitatea 731, includ: vivisectia oamenilor ,inclusiv a femeilor insarcinate (dupa ce, in prealabil, fusesera insarcinate de catre doctori) , amputarea membrelor prizonierilor si reatasarea acestora in alte parti ale corpului. Unora dintre prizonieri le erau congelate membrele pentru a studia cangrena rezultata in urma decongelarii.

Tot oameni erau folositi si pentru a testa efectele grenadelor sau ale aruncatoarelor de flacari. De asemenea, prizonierii erau inoculati cu diferite boli ,sub pretextul vaccinarii, pentru a putea fi studiate efectele respectivelor boli. Pentru a putea studia efectele bolilor venerice, prizonierii erau infectati in mod deliberat cu sifilis si gonoree prin viol. Deoarece i-a fost oferita imunitate de catre Fortele Americane de Ocupatie la sfarsitul razboiului, Ishii nu a facut nici macar o zi de inchisoare pentru faptele sale si a murit la 67 de ani in urma cancerului la gat.

7. Ivan al IV-lea al Rusiei

Ivan-al-IV-lea-al-Rusiei

Cunoscut si ca Ivan cel Groaznic a fost Cneaz al Moscovei intre 1533 si 1547 si a fost primul conducator al Rusiei care a luat titulatura de Tar. In 1570, Ivan a crezut ca elitele orasului Novgorod planuiau sa fuga in Polonia si a plecat in fruntea unei armate pentru a le opri fuga. Soldatii condusi de Ivan au construit ziduri in jurul orasului pentru a preveni populatia sa iasa. Intre 500 si 1000 de persoane erau adunate zilnic de catre trupe pentru a fi torturate si ucise in fata lui Ivan si a fiului acestuia.

In anul 1581 Ivan si-a batut nora insarcinata pentru ca nu purta haine modeste, lucru care a dus la avort. Fiul acestuia, numit tot Ivan, a iscat o cearta cu tatal sau la aflarea vestii, cearta care l-a facut pe Ivan tatal sa-si loveasca fiul in cap cu sceptrul. Lovitura a dus la moartea “accidentala” a fiului sau.

6. Oliver Cromwell

Oliver-Cromwell

“Cucerirea Cromwelliana a Irlandei” (1649-1653) se refera la recucerirea Irlandei de catre fortele Parlamentului Englez ,( forte conduse de catre Oliver Cromwell) in timpul Razboiului celor Trei Regate. Consecintele acestei cuceriri (pentru a alunga autoritatea catolica) au fost moartea a 200000 de oameni ca urmare a foametei sau a bolilor si luarea a 50000 de Irlandezi in sclavie. Cromwell considera Catolicii ca fii eretici asa ca, a considerat cucerirea ca fiind propria sa “Cruciada” moderna. Amaraciunea cauzata de catre cotropirea Cromwelliana a fost o sursa puternica pentru nationalismul Irlandez incepand cu secolul al 17-lea.

A murit in 1658, si era urat atat de tare, incat in 1651 a fost exhumat si executat postmortem – corpul i-a fost atarnat in lanturi la Tyburn si a fost dezmembrat mai tarziu , resturile fiind aruncate intr-o groapa, iar capul ,infipt intr-o prajina, a fost expus in fata Westminster Wall timp de 24 de ani.

5. Jiang Qing

Jiang-Qing

Se crede ca a fost principala forta care a condus Revolutia Culturala. In timpul Revolutiei Culturale, majoritatea activitatilor economice au fost oprite si nenumarate cladiri antice, artifacte, carti antice si picturi au fost distruse de catre Garzile Rosii . Cei 10 ani de Revolutie Culturala au dus practic la prabusirea sistemului de invatamant si multi intelectuali au fost trimisi in lagare. Drepturile umane au fost anulate pentru milioane de chinezi in timpul Revolutiei Culturale. Alte cateva milioane au fost stramutate cu forta. Estimarile legate de numarul mortilor (civili cat si Garzi Rosii) sunt in jurul a 500000, in perioada 1966-1969, insa alte estimari vorbesc de 3 000 000 de morti si 36 de milioane persecutati.

4. Pol Pot

Pol-Pot

A fost conducatorul Khmerilor Rosii si Primul Ministru al Cambodgiei intre 1976 si 1979 , fiind insa liderul de facto din 1975. In timpul conducerii sale Pol Pot a impus o versiune axtrema a comunismului agrar cand toti locuitorii oraselor au fost mutati la tara pentru a lucra in ferme colective. Efectele sclaviei, malnutritiei, proastei ingrijiri medicale si a executiilor militare au dus la uciderea a 2000000 de Cambodgieni (aproximativ o treime a populatiei). Regimul sau a castigat notorietate pentru acuzarea intelectualilor si a altor “inamici burghezi” de crima. Khmerii Rosii au facut executii in masa in locuri cunoscute sub numele de “Campurile pentru Ucis” . Cei care erau executati erau ingropati in gropi comune. Pentru a econoisi munitie, executiile erau facute de multe ori folosind ciocane, toporisti, sabii sau bete de babmbus ascutite.

3. Heinrich Himmler

Heinrich-Himmler

A fost arhitectul Holocaustului si al Solutiei finale si este considerat de unii cel mai mare ucigas in masa (desi in realitate este Josef Stalin) . Daca nu ar fi existat acest om, Holocaustul nu ar mai fi avut loc.

Himmler a incercat sa creeze o rasa dominanta cu aspect Nordic, rasa Ariana. Planurile sale pentru puritatea etnica au fost zadarnicite de orgoliul lui Hitler de a lua personal decizii militare in loc sa-si lase generalii sa le ia, ducand astfel la terminarea prematura a razboiului. A incercat fara succes sa negocieze cu Vestul si a fost socat pentru ca a fost tratat ca un criminal in momentul capturarii. S-a sinucis muscand o capsula cu cianura.

2. Adolf Hitler

Adolf-Hitler

A fost numit Cancelarul Germaniei in 1933, a fost “Fuhrer” din 1934 pana in momentul sinuciderii sale in 1945. Pana la sfarsitul celui de-al doilea Razboi Mondial, politicile de expansiune teritoriara si subjugare rasiala, ale lui Hitler au dus la moartea si distrugerea a zeci de milioane de oameni si genocidul a sase milioane de evrei in Holocaust. Pe 30 Aprilie 1945, dupa lupte de strada intense, cand trupele sovietice au fost observate in apropierea Cancelariei Raichului , Hitler s-a sinucis impuscandu-se si muscand simultan dintr-o pastila de cianura . Himler este clasat peste Himmler doar pentru ca ar fi putut opri implementarea politicilor lui Himmler insa nu a facut-o.

1. Josef Stalin

Josef-Stalin

Secretar General al Partidului Comunist al Comitetului Central al Uniunii Sovietice din 1922 pana in momentul mortii in 1953. Sub conducerea lui Stalin , Ucraina a suferit o foamete (Holodomor )atat de mare incat este considerata de multi a fi un act de genocid din partea guvernului lui Stalin. Estimarile legate de numarul mortilor variaza de la 2,5 milioane la 10 milioane. Foametea a ost cauzata de decizii politice si administrative directe. Pe langa foamete, Stalin a ordonat epurari in interiorul Uniunii Sovietice, represiunea fiind indreptata catre toti cei considerati ca fiind inamici ai statului. In total, se estimeaza canumarul celor ucisi in timpul conducerii lui Stalin este intre 10 milioane si 60 de milioane.

Sursa: cerceteaza.com

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page