Fashion - Tendinţe, Lifestyle — februarie 5, 2014 at 22:57

Unii dintre cei mai influenţi oameni din modă

by

Sunt mulţi oameni în modă care au puterea de a influenţa lumea la nivel internaţional, iar mai jos vei face cunoştinţă cu zece dintre aceştia. Mulţi şi-au păstrat poziţia impunătoare, unii au ieşit din top, făcând loc altor designeri, editori, stilişti, fotografi şi chiar oameni de afaceri.

eleganta

Să faci un astfel de top nu este uşor. Însă, cum în ultimii au existat tot felul de “mutări” în acest domeniu, suntem nevoiţi să trecem în revistă zece personalităţi care, cu sau fără voia lor, au ajuns cei mai influenţi.

Mert Alas şi Marcus Piaggott – amândoi 40 de ani

Mert Alas şi Marcus Piggott

Mert Alas şi Marcus Piggott

Când vorbim de fotografie, un cuplu s-a afirmat puternic, iar numele celor doi sunt Mert Alas şi Marcus Piaggott. Dacă te uiţi pe campaniile toamnă-iarnă 2012, numele lor o să ajungă să ţi se pară un deja-vu. Ei au lucrat cu Kate Moss, Lara Stone, Tom Ford, Angelina Jolie, Madonna şi Rihanna, iar aceştia sunt numai câţiva.

Bernard Arnault – 63 de ani

Bernard Arnault

Bernard Arnault

Mogulul modei de lux, ţine frâiele imperiului LVMH, care cuprinde brand-urile Louis Vuitton, Celine, Marc Jacobs şi Givenchy. Al patrulea cel mai bogat om din lume, cu o avere estimată la 32 de miliarde de euro, deţine şi o parte din acţiunile Christian Dior, iar alegerea lui de a-i preda lui Raf Simons cârma de creaţie a fost aplaudată de mulţi oameni.

Ducesa de Cambridge, Kate Middleton – 30 de ani

Kate Middleton

Kate Middleton

Deşi este cea mai tânără din listă, Kate Middleton a intrat de curând în topul celor mai influenţi oameni din modă. Cu toate că nu este cea mai aventuroasă femeie cu ţinutele sale, să optezi pentru Alexander McQueen la nuntă este îndrăzneţ. De remarcat la ea este faptul că orice poartă, a doua zi acel obiect vestimentar o să fie „sold out”.

Marc Jacobs – 48 de ani

Marc Jacobs

Marc Jacobs

Designer-ul nu are nevoie de prezentare, însă menţionez că este forţa creatoare din spatele propriului label, Marc Jacobs, şi al lui Louis Vuitton, două nume urmărite îndeaproape în ultimele sezoane. El a revitalizat brand-ul LV şi, de-a lungul timpului, a adus schimbări importante la logo-ul binecunoscut.

Karl Lagerfeld – 78 de ani

Karl Lagerfeld

Karl Lagerfeld

Sunt foarte puţine lucruri pe care Karl Lagerfeld nu le-a făcut şi nu le-a zis până în prezent. Fie că sunt lucruri constructive, fie că sunt critici la adresa altor personalităţi de top, pe orice îşi pune amprenta, va face înconjurul lumii instant. La cârma Chanel încă din 1983, designer-ul mai are timp să creeze pentru Fendi şi chiar pentru propriul brand, Karl.

Natalie Massenet – 46 de ani

Natalie Massenet

Natalie Massenet

Până în 2000 a lucrat ca editor de modă, însă după acea perioada, numele său a fost strâns legat de Net-A-Porter.com. Atunci ea a reuşit o premieră, să convingă cele mai mari brand-uri de lux să îşi vândă ţinutele online, pe un singur site. În prezent, afacerea valorează 30 de milioane de euro.

Suzy Menkes – 69 de ani

Suzy Menkes

Suzy Menkes

Suzy Menkes se află în topul celor mai impunători critici de modă şi lucrează de mulţi ani la International Herald Tribune. De 24 de ani aceasta comentează ceea ce se întâmplă la Săptămâna Modei şi cu toate că nu spune mereu de bine, designerii aşteaptă în fiecare sezon, cu sufletul la gură, articolele sale.

Miuccia Prada – 62 de ani

Miuccia Prada

Miuccia Prada

În fiecare sezon, Miuccia Prada surprinde publicul afiliat cu noile propuneri de pe catwalk. Fie că reinventeză un look femin, fie unul „dark” sau masculin, lumea întreagă acceptă tendinţele pe care le lansează designer-ul cu diplomă în Ştiinţe Politice.

Carine Roitfeld – 57 de ani

Carine Roitfeld

Carine Roitfeld

Nimeni nu se aştepta ca după ce a demisionat, acum doi ani, din postul de redactor-şef al publicaţiei Vouge Franţa, să îşi revină atât de repede. Însă nimic nu este imposibil pentru Carine Roitfeld. Dacă anul trecut, magazinul Barneys din New York a sărbătorit-o decorând vitrinele cu ţinute inspirate de stilul ei, în acest an, Carine şi-a lansat propria revistă de modă.

Anna Wintour – 62 de ani

Anna Wintour

Anna Wintour

Puterea redactorului-şef al revistei Vogue America este de nedisputat de foarte mulţi ani, oricât s-ar nega acest lucru. Aprobarea ei nu numai că este prima treaptă către succes, dar opinia sa despre o colecţie, poate să facă un designer să o schimbe complet. Aceasta ajută în prezent atât tinerii designeri, cât şi politicieni ca Barack Obama.

Sursa: fashion.telegraph

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page