Dezvoltare durabilă, Responsabilitate socială — februarie 8, 2017 at 12:02

UNICEF: Hai să creștem oameni mari!

by

2017 a început cu optimism și planuri noi pentru copiii care au nevoie de ajutorul nostru. Separarea copiilor de părinți, abandonul școlar, violența sunt doar câteva dintre problemele pe care ne dorim să le rezolvăm și prevenim anul acesta. Primul lucru pe care îl vom susține în continuare este că, pentru a rezolva aceste probleme, trebuie întâi să le cunoaștem. De aceea, asistenții sociali și cei medicali, și alti specialiști bat zilnic la ușile oamenilor din Bacău, aflându-le poveștile. Ne dorim ca aceste programe să fie extinse la nivel național, astfel încât să ajutăm cât mai mulți copii să crească OAMENI MARI și descurcăreți.

unicefVrem să vă reamintim două acțiuni importante din Bacău – vizitele Ambasadorilor Naționali pentru UNICEF în România – Andreea Marin și Smiley. Așa cum probabil știți, de mai bine de un an, în Bacău a început un program finanțat de Norway Grants, UNICEF, companii și persoane fizice în 45 de comunități, prin care familiile apăsate de griji primesc sprijin. Iată despre ce este vorba!

„Asta înseamnă să îți pese!”

”Ceea ce se întâmplă în Bacău mi-aș dori tare mult să văd în comunitățile din toată țara. Practic, acolo ne dorim să ajungem” – Andreea Marin.

UNICEF andreea marinPachetul Minim de Servicii Sociale este disponibil oricărei familii, dar este adresat în special celor mai vulnerabili copii și familiilor lor ce au nevoie de protecție socială, sănătate și educație.

În el sunt cuprinse servicii de protecție socială, sănătate și educație care pot preveni, cu un cost mult mai mic, o mare parte din problemele acestor familii: separarea copiilor de părinți, lipsa alocațiilor sau ajutoarelor sociale, violența, sarcinile timpurii, boli, sau abandonul școlar.

Pentru ca familiile vulnerabile să poată primi aceste servicii, este nevoie de cel puțin un asistent social, o asistentă medicală comunitară și un consilier școlar în fiecare comunitate din România.

UNICEF în România în prezent testează acest model (Pachet Minim de Servicii) în 45 de comunități din județul Bacău, cu sprijin financiar din partea Granturilor Norvegiene, UNICEF și sectorul privat. Modelul pilot este evaluat în mod independent, iar rezultatele sunt împărtășite cu factorii de decizie în vederea elaborării unei legislații noi, norme și standarde și să mobilizeze fonduri europene și ale statului pentru implementarea națională. Toți copiii din România vor fi mai protejați, sănătoși și educați!

„Educația este șansa lor”

Smiley a fost impresionat când micuții din Bacău și-au unit forțele într-o îmbrățișare de grup – „minutul de iubire”. Artistul a văzut cu ochiul liber rezultatele Pachetului Educație Incluzivă de Calitate : săli de de clasă aproape pline în Buhuși. Neșcolarizarea, absenteismul și abandonul școlar sunt probleme pe care ne luptăm să le prevenim zi de zi.

unicef smileyPachetul „Educație Incluzivă de Calitate” se adresează copiilor vulnerabili (copii din familii sărace, din comunități de romi, din mediul rural, copii cu dizabilități, etc). Acesta cuprinde intervenții centrate pe copil, realizate la nivelul școlii, familiei, comunității. De activitățile din cadrul pachetului beneficiază și părinții copiilor prin consiliere și educație parentală.

Pentru fiecare copil, momentele de început contează

Mănâncă, Joacă-te, Iubește (#eatplaylove) este campania pe care UNICEF o promovează cu precădere în această perioadă. De ce? Pentru că noi știm că în primele 1.000 de zile de viață creierul copiilor se dezvoltă cu o viteză întâlnită doar o dată în timpul vieții. Urmăriți acest filmuleț grozav, care o să vă însenineze ziua!

Copiii au nevoie de ajutorul tău

Donează acum, pentru a schimba în bine viața copiilor și pentru a construi o lume mai sigură pentru copiii de mâine!

Misiunea UNICEF este să se asigure că dreptul copiilor la educație, protecție și sănătate este îndeplinit. Lucrăm pentru a influența legi, politici și obiceiuri menite să le îmbunătățească viața tuturor copiilor.

Nu ne vom opri până când lumea va deveni un loc sigur pentru toți copiii noștri.

Vă mulțumim pentru sprijin!

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page