Politica, Politica naţională — martie 25, 2014 at 17:33

Un nou episod al Guvernului “Pâine şi Circ”. Aşa se construieşte HAOSUL la români: “Ponta şi Petrescu”

by

Ioana Petrescu nu ştie cât costă o pâine, dar îşi dă cu părerea: “E îmbucurător că oamenii mănâncă pâine şi foarte mulţi oameni săraci consumă acest aliment…”, spune ea în interviul acordat Hotnews, în care ne-am fi aşteptat să aflăm mai multe despre măsurile economice pe care le va susţine în Guvern. Nu înţeleg de ce a dat acest interviu, căci nu avea nimic, dar absolut nimic de zis: nici o decizie clară, nici un rezultat concret al vreunei analize finalizate. Ioana Petrescu este pe urmele doamnei Grapini şi o înlocuieşte „cu cinste” în Guvernul Ponta.

Paine si circGuvernul „Pâine şi Circ” scrie azi un nou episod din serialul minciunilor PSD. Ioana Petrescu mai tună o ştire azi şi-l face mincinos pe Ponta: „Fără acciza la combustibil nu se știe dacă putem plăti pensiile și salariile”.

Întrebată dacă există pericolul ca salariile și pensiile să nu poată fi plătite dacă acciza nu va fi implementată de la 1 aprilie, Petrescu a răspuns: “Da. Sunt 2 miliarde. Gândiți-vă. Evident că există un pericol foarte mare pentru că o mare parte din cheltuielile pe care le avem la buget sunt de genul celor descrise de dvs, vrând nevrând trebuie acoperite”. “Vorbim aici de 2 miliarde și asta este o sumă considerabilă și era absolut necesar de introdus această taxă“, a punctat ea, marți, la Adevărul Live.

Ioana Petrescu a explicat că a modificat și proiectul “electoratei”, elaborat de ministerul lui Liviu Voinea în colaborare cu BNR, de care urmează să beneficieze debitorii la bancă cu salarii mai mici de 1.600 de lei.

 “Am lucrat împreună cu premierul la o formă care să elimine aceste inegalități și să fie mai ușor de implementat în 2016. Nu-mi plac lucrurile birocratice. Ideea a fost să se adreseze persoanelor cu venituri mici care au rate la bancă și să-i putem ajuta într-un anumit fel”, a declarat tânărul ministru.

Ministrul de Finanțe a precizat că impozitul pe profit va rămâne același pentru companii.

“Ce pot să vă spun clar este că pentru companii va rămâne 16% și asta este foarte bine pentru că un sistem simplu pentru companii este preferabil în general, este un punct forte când discutăm cu investitori străini (…) Pentru impozitul pe venit, va exista o relaxare fiscală pentru cei cu venituri foarte mici, va trebui analizat acest lucru”, a spus Ioana Petrescu.

Ponta ne spunea acum două zile despre aceeaşi acciză că vrea să construiască autostrăzi: „Facem 3-4 autostrăzi importante în 3 ani!”

Premierul Victor Ponta a afirmat că guvernul intenționează în continuare să aplice acciza de 7 eurocenți la combustibil afirmând că toți banii colectați vor fi direcționați că către construcția de drumuri. “În trei ani facem trei-patru autostrăzi importante”, a dat asigurări premierul.
Victor Ponta a afirmat la Antena 3 că Executivul a folosit creșterea economică pentru a repara unele dintre tăierile guvernelor PDL (salarii, pensii), pentru reducerea deficitului și în bugetele ministerelor esențiale, precum sănătatea. Din acest motiv, inclusiv pentru cofinanțarea autostrăzilor care vor fi realizate cu fonduri europene, se dorește aplicarea acestei taxe.
“Credeți că mie îmi convine să introduc această taxă acum, în an electoral? Nu mă interesează că mă ceartă Băsescu, mă interesează însă că voi găsi oameni care să mă certe. Dar trebuie să luăm și astfel de decizii dacă vrem să facem ceva. Fondurile colectate din această taxă vor fi folosite pentru construcția de autostrăzi. De exemplu, dacă autostrada Pitești- Sibiu va costa, să spunem 4 miliard de euro, România trebuie să dea 1 miliard de euro, partea de cofinanțare. Adică acciza pe un an și jumătate. Autostrada Comarnic-Brașov trebuie să înceapă anul acesta. Autostrada Pitești- Sibiu va începe în 2015.

Eu îmi asum critica, spunându-le oamenilor că cineva tot trebuie să o facă. Dacă vreți să avem autostrăzi, să mergem mai repede în România, să nu mai moară oameni pe străzile din România, atunci e nevoie de această acciză”, a arătat premierul.

paine si circ1

Surse: andreeapaul.ro, dcnews.ro, qmagazine.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page