Evenimente, Ultimile Știri — septembrie 2, 2013 at 23:51

Un nou accident la Vlăduț și încă unul…și încă unul…

by

accident_06928000_94589900În această seară s-a produs un nou accident în intersecția  str. Grivița cu str. Eroilor Revoluției așa numită „intersecția de la Vlăduț”. Această intersecție a devenit cunoscută datorită numărului  și frecvenței ridicate a accidentelor de circulație. Am spune chiar că a devenit și un subiect de presă.

Totuși autoritățile responsabile nu sesizează că acolo este o problemă…Am stat și am gândit: dacă pui STOP la o intersecție care este la mai puțin de 100 metri de o altă intersecție semaforizată  probabil că frecvența accidentelor va fi foarte mare…

Probabil că simțurile și percepțiile umane acționează după anumite legi obiective și astfel se explică că, după ce treci de un semafor care ți-a dat verde, într-o distanță așa de mică nu mai ai timp să procesezi celelalte semnalizări cu intensitate mai mică și m-am gândit aici la un indicator STOP indiferent cât ar fi el de mare.

Probabil că cele mai multe accidente s-au produs datorită neacordării priorității de către  autovehiculele care circulă pe str. Eroii Revoluției (nu știu… dar dacă e așa?)

Cu certitudine este necesar un studiu asupra cauzelor pentru care frecvența accidentelor este foarte ridicată în intersecția de la Vlăduț.

Pe baza observațiilor empirice și a zăbovirii asupra acestor aspecte cred că diminuarea numărului de accidente în acestă intersecție se poate face prin și chiar este necesară semaforizarea intesecției… până nu se întâmplă alte tragedii…

Nelu Bălașa

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page