Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Evenimente, Ultimile Știri — June 4, 2019 at 21:36

Un drum așteptat de 30 de ani. S-a semnat contractul de finanţare a lucrărilor privind modernizarea drumurilor judeţene DJ 402 şi DJ 302

by

 

Marţi,04 iunie 2019, la sediul Consiliului Judeţean s-a semnat contractul de finanţare a lucrărilor privind modernizarea drumurilor judeţene DJ 402 şi DJ 302 în cadrul proiectului “Modernizarea şi Reabilitarea drumurilor judeţene DJ 402 tronson DN 4 – Curcani – Măriuţa – limită judeţ Ialomiţa, km 0+000 – km 53+700 şi DJ 302 tronson DN3 – Belciugatele – Măriuţa – limită judeţ Ialomiţa, km. 0+000 – km 15+365”,

finanţat în cadrul Axei prioritare 6 „Îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de importanţă regională”, Prioritatea de investiţii 6.1. „Stimularea mobilităţii regionale prin conectarea nodurilor secundare şi terţiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor intermodale”, POR.

Proiectul este implementat de Consiliul Judeţean în parteneriat cu primăriile localităţilor Curcani, Luica, Nana, Săruleşti, Sohatu, Tămădău Mare, Belciugatele şi Fundulea.

Contractul a fost semnat de Vasile Iliuță-Președintele Consiliului Județean Călărași și   Iulian Drăgunoiu-Director compania Dimar-câștigătoarea licitației.

Au fost prezenți primarii  Gheorghe Dobre-Nana, Mihai Gurlui-Belciugatele,Dobrin Ion- Luica,Călin Petre Alexandru –Sărulești, Constantin Chirică-Tămădău și din partea CJ Marian Dinulescu-Vicepreședinte,Eduard Grama –Director Direcția de Dezvoltare și Cosmin Geană-Director,Direcția Tehnică.

Declarații:

Vasile Iliuţă: „Prin contractul pe care îl semnăm astăzi arătăm încă o dată ca administrația județeană pe care o conduc nu oferă călărășenilor promisiuni și vorbe goale, ci fapte concrete pentru bunăstare! Nu vorbim de bani europeni, aducem bani europeni! Nu scriem proiecte, pe care se pune apoi praful prin sertare, ci realizăm proiecte pentru o viață mai bună! Investițiile în infrastructură reprezintă, pe lângă un indicator al vieții civilizate, o resursă vitală pentru atragerea de investiții în județ!” a spus Iliuţă care a continuat “Știu că vă doriți un județ cu o infrastructură rutieră la standarde europene, așa că multe din investițiile noastre țintesc acest deziderat. Ne dorim cu toții să circulăm pe drumuri mai bune și vom reuși! Împreună!  Contractul pe care îl vedeți aici presupune modernizarea a două drumuri județene: DJ 402 și DJ 302. DJ 402 face legătura între Curcani și granița cu județul Ialomița, iar DJ 302, între Belciugatele și granița cu județul Ialomița. Vorbim despre peste 63 de kilometri de drum județean pe care se va turna asfalt, pe care vor fi marcaje rutiere, poduri și podețe și, foarte important, pe care vom construi 32 de stații de autobuz (4 statii pe – DJ 302 si 28 de staţii pe – DJ 402). Valoarea totală a contractului este de 90 de milioane de lei, pe care i-am atras prin POR, iar lucrările propriu – zise vor începe în aproximativ o lună, imediat dupa ce vom emite ordinul de execuție.”

Președintele Consiliului Judeţean a mai adăugat că în acest an, bugetul permite nu doar finalizarea lucrărilor începute ci chiar deschiderea de noi şantiere. “Încă un aspect important! Atenție! Bugetul de anul acesta, ne permite să continuăm, în același ritm susținut, să finalizăm lucrările începute și să deschidem șantiere noi, pe o suprafață de 220 de km de drum! Sunt sigur că împreună, cu răbdare, seriozitate și multă muncă, vom putea să facem din Călărași un județ model în ceea ce privește calitatea drumurilor pe care circulăm! “ a concluzionat Vasile Iliuţă.

 

Eduard Grama-Directorul Direcției Dezvoltare a CJ:“Împreună cu dumneavoastră (Vasile Iliuță n.r.)am pornit în 2017 pentru a dezvolta judeţul. Aşa cum aţi declarat de nenumărate ori, priorităţile sunt infrastructura, sănătatea şi educaţia. Astăzi avem rezultatul unei munci demarate în urmă cu un an şi jumătate prin semnarea acestui contract de execuţie. Dezvoltarea infrastructurii reflect de fapt posibilitatea prin care judeţul se poate dezvolta. Fără atragerea de agenţi economici, de investitori nu putem creşte calitatea vieţii în judeţul Călăraşi, Împreună cu echipa mea pe care o felicit şi pe această cale încercăm să reducem numărul de kilometric de pământ pe care i-am moştenit în 2016, respective 173 iar până la finele anului 2020 sperăm să să finalizăm reabilitarea a 220 de km de drumuri judeţene”.

 

Iulian Drăgunoiu-Director comania Dimar: „Vreau să mulţumesc că am fost selectaţi în urma unei competiţii transparente, numai pe criterii de capabilitate şi competenţă. Avem o experienţă de 25 de ani în activitatea de construcţii, infrastructură ce înseamnă amenajări de drumuri, poduri, viaducte şi lucrări hidrotehnice. Acest proiect ne obligă dar ne şi provoacă în acelaşi timp să dăm măsura priceperii noastre în şantier. Drumul DJ 402, reprezintă, după părerea mea, o coloană vertebrală care uneşte nordul cu sudul judeţului. Cred că e de o importanţă economică în primul rând şi socială covârşitoare. Orice drum modernizat aduce trafic iar traficul obligatoriu aduce bunăstare economică. Perspectiva de dezvoltare este una deosebită. Vreau să felicit echipa care s-a ocupat de promovarea acestei investiţii şi desigur pe domnul preşedinte care a urmărit şi nu de puţine ori ne-am trezit cu dumnealui în şantier, la faţa locului, ca să vadă cum am evoluat. Am avut un sprijin important din partea primarilor din zonă care ne-au dat tot concursul ca să putem realiza lucrări de bună calitate într-un timp mai scurt”.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.