Anunţuri, Ultimile Știri — noiembrie 21, 2016 at 09:41

Un doctor în științe agricole, Oltenacu Nicoleta,candidat ALDE Călărași pentru camera deputaților

by

20161120_181430

Adevărul, onoarea, familia, credința si iubirea sunt valorile la care țin, a declarat Nicoleta Oltenacu pentru Argument

Oltenacu  Nicoleta este inginer agronom, Doctor ȋn știinţe agricole, cadru didactic asociat la USAMV, Facultatea de Management Inginerie Economică în Agricultură și Dezvoltare Rurală, Filiala Călărași,manager la Unitate conexă de învățămant  cu personalitate juridică USAMV

Oltenacu  Nicoleta  predă teoria sistemelor de producție; Tehnologii agricole; Analiza tehnico-economică, se ocupă de cercetare , dezvoltare, în agricultură și  alte ştiinţe naturale şi inginerie,consultanţă agricolă, agricultură durabilă și cordă asistență pentru aplicațiile practice: Indrumare , control, implementare, dezvoltare tehnologii de păstrare a produselor horticole,consiliere școlară și profesională  a studenților,asistenţă acordată cadrelor didactice,dezvoltare, organizare şi implementarea tehnologiilor agricole la culturi de câmp şi horticole,activități de formare a studenţilor,cercetare şi transpunere ȋn practică a comportamentului unor soiuri şi hibrizi,adaptarea tehnologiilor de cultură la condiţiile pedoclimatice ale zonei

Îi sfătuiesc pe studenți să învețe…să se perfecționeze permanent, să fie deschiși la nou și să nu intre în rutină …îmi face plăcere să le vorbesc și să le povestesc, îi învăț lucruri practice.

Am intrat la facultate  pe negândite ( la veterinară luam 10 mereu la Biologie, deci știam).O întreagă poveste, n-am vrut să mă las de serviciu ( am fost veterinar la Stefan-Vodă, 10 ani). Am teminat liceul șef de promoție. Am lucrat la DSV 10 ani. Am intrat la facultate si am terminat șef de promoție,m-au oprit la Stațiunea Didactică Belciugatele și sunt aici din 2001,aparține de USAMV,de 3 ani predau și la Facultatea de Management, filiala Călărași, a mărturisit Nicoleta.

Activitate desfășurată cu abnegație și pasiune pe durata a de 15 ani dedicați studiului și creației științ ifice, ținuta academică, seriozitatea și conștiinciozitatea cu care și-a îndeplinit misiunea peste tot pe unde a lucrat, atitudinea calmă și căldura sufletească în comportament au fost recunoscute și apreciate în timp.

Aprecierea de care se bucură astăzi  Nicoleta Oltenacu este rezultatul binemeritat al eforturilor pe care le-a depus constant timp de peste un două  decenii pentru afirmare iar demersurile sale profesionale, științifice și manageriale au avut un larg ecou în spațiul universitar călărășean.

Fire deschisă la colaborare, altruistă împărtășește celorlalți tot ce are mai bun. Astfel, îndeplinindu- și cu devotament misiunea ce și-a asumat-o , a sprijinit, fără rezerve, studenții, corpul profesoral și de cercetare, studenții călărășeni pentru a se forma și dezvolta în spiritul valorilor academice.

Cu aplecare deosebită spre cunoaștere, cu o largă deschidere spre colaborare, cu un  comportament politicos, plin de deferență și în înțelegere binevoitoare față de semeni, este omul care cultivă cu ușurință prieteniile și relațiile cu oamenii.

Cu acest fel de candidat ALDE ridică șacheta.

 

Nelu Bălașa

 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page