Mâncare şi Băutură — iulie 13, 2016 at 19:39

Un desert delicios: Panna Cotta

by

panna cottaIngrediente: 

  • 3 cesti lapte de migdale
  • 2, 1/2 lingurite gelatina
  • zahăr 1/3 cană
  • 2 linguri amaretto
  • 2 linguri lichior de cafea
  • 1/4 cană de felii de migdale
  • amaretto si zmeura, pentru servire

Mod de preparare:

Se adauga laptele intr-o cratita într-o cratiță medie. Se presară gelatina peste si se pune deoparte pentru câteva minute.

Se aseaza cratita la foc mic și se amestecă până când gelatina se dizolvă complet, dar nu fierbeti.
După gelatina s-a dizolvat, se adaugă zahărul și se amestecă până se dizolvă complet.

Se adauga amaretto si lichiorul de cafea.
Ungeti usor cu ulei 4 boluri trmorezistente.
Se împarte amestecul de panna cotta uniform între boluri și bagati la frigider cel puțin două ore chiar peste noapte.

Puneti apoi fiecare bol in apa calda aproximativ 1 minut. Rasturnati apoi pe farfurii.
Stropiti cu amaretto, presarati cu migdale si zmeura si serviti.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.