Comunicate de presă, Ultimile Știri — septembrie 18, 2014 at 23:48

Un cetăţean din Perișoru a descoperit un proiectil exploziv

by

Un cetăţean din Perișoru a descoperit, în timp ce efectua lucrări agricole de toamnă, un proiectil exploziv de calibrul 152 mm și a semnalat pericolul prin 112

Proiectil 152 mmPirotehniştii din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi au intervenit prompt la faţa locului şi au înlăturat pericolul

Pirotehnişti din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi au fost solicitați în data de 16.09.2014, ora 17.20, să se deplaseze în localitatea Perișoru, pentru ridicarea, asanarea teritoriului de muniţia rămasă neexplodată şi transportul unui  proiectil exploziv de calibrul 152 milimetri.

Respectivul element de muniţie a fost descoperit pe un teren agricol de către Constantin C. în timp ce efectua lucrări agricole de toamnă cu un utilaj mecanizat (arături de toamnă).

Conştientizând pericolul reprezentat de muniţia rămasă neexplodată descoperită, acesta a anunţat de urgenţă organele abilitate, utilizând numărul de urgenţă 112, pentru a solicita intervenţia specialiştilor din cadrul echipajului  pirotehnic.

Pirotehniştii s-au deplasat rapid la locul solicitării, au intervenit cu o autospecială şi au ridicat proiectilul exploziv, pe care l-au depozitat în vederea distrugerii ulterioare.

Recomandări ale I.S.U. Călăraşi :

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi recomandă cetăţenilor, ca în momentul în care descoperă elemente de muniţie rămasă neexplodată, să anunţe de urgenţă organele de poliţie, autorităţile administraţiei publice locale sau  Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei ” al judeţului Călăraşi la numărul de urgenţă 112.

De asemenea, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi recomandă cetăţenilor ca în astfel de cazuri să respecte următoarele măsuri: să nu mişte de pe locurile pe care se află elementele de muniţie descoperite; să nu desfacă şi să nu predea la operatorii economici (societăţile ce au ca obiect de activitate colectarea materialelor feroase), elemente de muniţie descoperite; să nu folosească elementele de muniţie descoperite pentru improvizarea diferitelor scule sau ornamente; să nu lovească, să nu taie şi să nu demonteze elementele de muniţie descoperite; să nu folosească focul deschis în apropierea elementelor de muniţie descoperite;

 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page