Evenimente, Ultimile Știri — ianuarie 21, 2014 at 00:09

Un avion cu echipaj medical a aterizat forţat în Munţii Apuseni. Pilotul ADRIAN IOVAN ŞI O STUDENTĂ AU MURIT

by

Adrian Iovan, care pilota avionul aterizat forţat, este persoana decedată în accidentul aviatic, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din MAI. O studentă rănită grav în accident a încetat din viaţă, în ciuda intervenţiei echipei de prim ajutor care i-a făcut manevre de resuscitare, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse medicale.Toate cele şapte persoane din avionul care a aterizat forţat au fost găsite de un pădurar.

adrian_iovan

PILOTUL ADRIAN IOVAN A MURIT

Aeronava, de tip BN2, a plecat, luni după-amiază, de la Bucureşti spre Oradea şi are la bord un echipaj medical, printre care şi purtătorul de cuvânt de Spitalul Elias, dr. Valentin Calu.

La bordul avionului se află patru medici, o asistentă şi doi membri ai echipajului de zbor, iar avionul era pilotat de ADRIAN IOVAN.

Echipa medicală din avionul care a aterizat forţat urma să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care a suferit un accident vascular cerebral, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, dr. Victor Zota, coordonator de transplant.

Potrivit lui Zota, echipa medicală era condusă de medicul Radu Zamfir de la Fundeni şi era formată din doctorii Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul “Sf. Maria” şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş.

Dan Mircea Petrescu, din cadrul Salvamont Bihor, a declarat că pilotul este mort şi că avionul “este făcut praf”.

“O persoană a fost dusă pe braţe la un drum, iar ceilalţi cinci răniţi au venit pe picioarele lor, însă niciunul nu este bine. Vă daţi seama că este un avion care a căzut. Avionul este făcut praf”, a spus Petrescu.

Pilotul Adrian Iovan avea o experienţă de peste 16.000 de ore de zbor şi licenţele în termen de valabilitate, potrivit Ministerului Transporturilor.

Iovan avea 55 de ani şi o carieră de aproape 40 de ani ca pilot la Tarom şi BlueAir.

După pensionare, el le preda studenţilor din anii terminali ai Şcolii de Piloţi şi pilota avioane de mici dimensiuni.

Studenta aflată în avionul care ar fi aterizat forţat a murit

Studenta rănită grav în accident a încetat din viaţă, în ciuda intervenţiei echipei de prim ajutor care i-a făcut manevre de resuscitare, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse medicale.

Pădurarii au tras focuri de armă ca să fie auziţi de răniţii din avion şi ghidaţi

Secretarul comunei Horea, Cornel Olar, a declarat că avionul a fost găsit cu ajutorul pădurarilor, care au tras focuri de armă astfel încât să fie auziţi de răniţi, iar aceştia să îi ghideze, după apropierea la care se auzeau sunetele împuşcăturile, spre locul unde se aflau.

Secretarul comunei Horea, Cornel Olar, a declarat că pentru găsirea răniţilor au fost mobilizaţi peste 300 de localnici din comuna Horea, în special pădurari şi oameni care cunosc pădurile din zonă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

El a explicat că a păstrat legătura telefonic cu răniţii, iar pădurarii au tras focuri de armă astfel încât să fie auziţi de aceştia şi ghidaţi, după apropierea sunetului, în zona în care se află avionul.

El a spus că zona este greu accesibilă şi că nu se putea ajunge cu maşina, pentru că terenul este îngheţat.

Specialişti din Institutul Naţional de Criminalistică, trimişi la locul accidentului aviatic

“Din dispoziţia şefului Poliţiei Române, chestor-şef de poliţie Petre Tobă, o echipă de specialişti din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică se deplasează la locul accidentului aviatic produs în cursul acestei zile, la limita judeţelor Cluj şi Alba, în vederea acordării de sprijin în cercetarea locului faptei. Echipa este formată din experţi în accidente aviatice, fiind condusă de directorul INC – IGPR”, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX de Poliţia Română.

Ofiţerii specialişti vor efectua cercetarea la faţa locului, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia.

Sursa: mediafax.ro,realitatea.net

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page