Ani de liceu, Cultură şi Educaţie — iunie 5, 2013 at 08:30

Un alt drum, o nouă etapă..Liceul Teoretic “Mihai Eminescu”

by

Joi, 30 mai, a fost ziua în care absolvenții Liceului Teoretic “Mihai Eminescu” și-au luat rămas bun de la profesori, de la colegi și de la cei patru ani minunați în care au învățat mai întâi de toate că un colectiv devine familie atunci când este unit!

Un alt drum, o nouă etapă..

Momentele emoționante ale absolvenților au fost întreținute de momente comice și muzicale desfășurate de către elevii claselor a X-a, cu ajutorul doamnelor profesoare Alexandrina Neagu și Magda Ștefan. Dumnealor au dat culoare serbării alegând împreună cu elevii tema SUPER-EROI. Fiecare clasă a fost reprezentată de câte un erou menit să rostească vorbe de laudă, timp în care clasa defila împreună cu dirigintele. Cu excepția momentelor în care au primit cuvinte frumoase a urmat și imnul stundenților care a ridicat întreaga sala în picioare.

Domnul director Gheorghe Stoian a adresat câteva cuvinte absolvenților, profesorilor și nu în ultimul rând părinților: “Dragi părinți, vă mulțumim pentru că ați avut încredere că vom șlefui comorile pe care ni le-ați încredințat, și anume copiii dvs. […] Stimați colegi profesori, am împărțit responsabilitatea de a lumina mintea și de a sensibiliza sufletul tinerilor noștri absolvenți. Vă mulțumesc sincer pentru efort, pentru faptul că nu ați renunțat să investiți în viețile adolescenților cunoașterea, gândirea liberă, valorile curajului, ale cinstei, ale toleranței. Dragi absolvenți, s-au scurs patru ani ca o clipă, v-ați plimbat de la copilărie la adolescență și la maturitate. Ați parcurs un drum cât se poate de important, cel al afirmării propriei personalități. Dacă liceul are cu adevărat un sens, atunci el ar fi să-l pregătească pe tânăr pentru viață. Liceul teoretic ”Mihai Eminescu”, prin truda dascălilor și a elevilor săi răspunde cu succes acestei cerințe. […] Iubiți absolvenți clipa de astăzi a trecut, gândiți-vă la cea de mâine. Vă urez să ajungeți mari!”.

După mesajul emoționant transmis de către domnul director, doamna director adjunct Nicoleta Belu le-a urat success absolvenților la examenul de bacalaureat și de asemenea la cel de admitere la facultate. Și din partea autorităților locale au fost primite cuvinte ce au ajuns in sufletul viitorilor studenți. Domnul prefect George Iacob pe lângă urările despre bacalaureatul care se apropie a ținut să le transmit un mesaj elevilor :Să vă întoarceti în Călărași de câte ori doriț, și să-l aveți în suflet. Să aveți în inimi  colectivul de profesori care va fost și vă este aproape.”

Un alt drum, o nouă etapă 4..

Dirigintele clasei a XII-a A, domnul profesor Constantin Mitră a mărturisit că unul dintre cei mai valoroși elevi care i-a avut în cei 30 de ani de predare este Karina Enuica, șefa promoției 2013. Karina a declarat că este unul dintre cele mai emoționante momente din ultimi patru an.

Un alt coleg al șefei de promoție a avut câteva cuvinte despre această perioadă inițiatoare în viață: „Anii de liceu, probabil cea mai frumoasă perioadă din viața fiecăruia. Aici mi-am format ideile despre  viață, viitor, prieteni și am găsit noi amici, profesori exemplari și un nou părinte, domnul Mitră. Liceul mi-a oferit extrem de multe oportunități să mă exprim și să fac ceea ce-mi place! Îmi doresc, ca viitor absolvent al Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” , ca cei ce ne urmează să facă de 10 ori mai mult ceea ce am făcut noi, să știe să vorbească cu profesorii și să se implice în activități extrașcolare. Mă simt onorat că am făcut parte din acest liceu timp de 4 ani, în care am exploatat tot ce mi-a stat în putere și a depins de mine. În plus de asta, acum nu știu dacă mai pot să mă trezesc în orice zi zâmbind și pot să ajung oriunde îmi pun în gând, cum îmi spuneam în fiecare dimineață de liceu. Totuși, și cu soare și cu ploi, anii trec, dar vă avem pe voi.” (Adrian Manea)

La fel și alți reprezentanți ale celorlalte clase au spus câteva cuvinte ori au prezentat filmulețe cu poze privind evoluția lor în anii ce au trecut.

Absolvenții clasei a XII-a F, nu doar au arătat evoluția lor în timpul care s-a scurs ci au transmis și un mesaj scurt doamnei diriginte Maria Deculescu. Pe lângă banner-ul afișat câțiva elevi și-au spus părerea despre drumul celor patru ani care a ajuns la final.

Un alt drum, o nouă etapă 1..

“Cei patru ani de liceu au fost cei mai frumoși din toate punctele de vedere. Doamna diriginte  Deculescu, împreună cu colectivul didactic al clasei au reușit să ne așeze în fruntea liceului. Am participat la o mulțime de activități școlare și extrașcolare (festivaluri, aniversări, concursuri, olimpiade). A mai rămas un singur pas în a ne păstra poziția de top și anume bacalaureatul. În final pot spune că abia aștept întâlnirea de 10 ani.” (Lazar Alexandru)

“Probabil că îi spunem LICEU și nu ŞCOALĂ pentru că e mai mult decât atât, e mai mult decât o simplă instituție, un simplu loc în care înveți carte. Liceul este format din 4 ani frumoși la sfârșitul cărora e greu să te desparți de prieteni, profesori, nebuniile și libertatea din liceu. Este alcătuit din profesori care te formează ca oameni și prieteni care te formează în niște prieteni și mai buni și mai nebuni. Acum 4 ani, când am intrat în acest liceu, lumea îmi tot spunea că suntem extrem de norocoși că o avem dirigintă pe doamna Deculescu. Și așa e. Am fost mai mult decât norocoși să o avem pe dumneai dirigintă. Cu ocazia asta,îi mulțumesc. Promoția 2009-2013 a avut un început și un sfârșit frumos, plin de emoție și fericire.” (Radu Alexandra)

Un alt drum, o nouă etapă 2..

”Mie mi-a fost foarte frică, am fost terifiată de acel început. Ulterior, am realizat că trebuie să întâmpini începuturile cu zâmbetul pe buze, să realizezi că ele sunt frumoase, clare și sincere și sunt imboldurile care te îndeamnă să îți faci planuri fără certitudinea că se vor împlini. Liceul a fost minunat. În ciuda tuturor greutăților pe care le-am întâmpinat, a fost minunat. La început profesorii mi se păreau răi, notele nu se mai luau așa ușor, doamna dirigintă mi se părea de gheață. Dar, făcea asta pentru noi, ne proteja, lupta cu capriciile noastre de bobocei, ne certa, ne lauda, ne iubea. Prea târziu, am realizat acest lucru. Liceul m-a maturizat. Am învățat atât de multe si am trait la intensitate maxima fiecare eveniment care m-a intampinat.Liceul a fost frumos și plin de noutăți: primul bal, prima absență, prima notă proastă, prima iubire. A fost primul pas spre independență. Unii dintre noi am reușit să stabilim relații de prietenie cu anumite persoane cu care la prima vedere nu am avea nimic în comun. Liceul a fost o combinație ciudată: eram constrânși de părinți și profesori dar totuși ne simțeam independenți, ne simțeam invincibili și totuși aveam nevoie și avem de suportul material al părinților, voiam să ieșim să ne distrăm dar totuși trebuia să facem eforturi pentru a învăța. Prioritățile ni s-au modificat, prietenii ni s-au schimbat, și dorințele și planurile noastre de viitor au luat o altă întorsătură. Da, liceul te schimbă și te transformă într-o persoană matură. Astfel, perioada liceului trece repede și ajungi să regrți prea tarziu. Îți aduci aminte cu mare drag de prostiile pe care le făceai, de ticurile profesorilor și de teama pe care o simțeai atunci când doamna dirigintă deschidea catalogul pentru a asculta sau dacă aveai absențe pentru a suna părinții și ai informa ce “podoabe” au acasă. Noi, puișorii doamnei Deculescu am crescut acum, am crescut frumos datorită dumneai care ne-a îndrumat spre tot ce e bine și ce merită. Vă mulțumim doamna, pentru tot!” (Julia Mitea)

Sfârșitul serbării a fost unul musical, eleva clasei a XI-a A, Mihaela Mihăilescu dăruind un moment plăcut absolvenților, profesorilor dar și părinților. De asemenea elevii claselor a X-a, actorii și cântăreții instruiți au oferit câte o surpriză doamnelor profesoare Ștefan Magda și Alexandrina Neagu.

Un alt drum, o nouă etapă 3..

Momentul plin de emoție s-a încheiat când absolevenții au ieșit în fața Consiliului Județean și au aruncat tocile luându-și rămas bun de la oamenii care i-au însoțit în frumosul drum. Drum care le va rămâne întipărit în suflet și în minte, drum pe care l-ar relua iar și iar fără regrete. Acest drum a fost doar o parte din drumul vieții lor, iar sfârșitul va fi în data în care rezultatele la bacalaureat vor fi afișate știind că truda nu le-a fost în zadar.

Așadar, mult SUCCES viitori studenți!
Florentina Ivan, Ramona Ceausescu, Daniela Tinca si Madalina Visalon

[wzslider autoplay=”true”]

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page