Fashion - Tendinţe, Lifestyle — mai 14, 2013 at 20:05

Un accesoriu nelipsit – ochelarii de soare

by

ochelarii de soareOchelarii de soare au devenit un accesoriu nelipsit și purtat foarte des indiferent de anotimp. Au un rol foarte important pentru noi  ajutându-ne să ne protejăm ochii  de razele soarelui extrem de dăunatoare și  oferindu-ne totodată un look chic, extrem de elegant sau misterios. Pentru a achiziționa perechea perfectă trebuie să ținem cont de culoarea lentilelor, tipul acestora, gradul de protecție pe care o oferă și..forma feței !

Cum îi alegem corect ?

Forma fetei ovala-Persoanele cu un chip oval si fruntea, pometii si maxilarul bine proportionate isi pot alege aproape orice tip de ochelari de soare. Cu toate –tea, ochelarii cu o tenta unghiulara par a fi varianta cea mai sigura.

Fata in forma de inima – Daca ai fata in forma de inima, este foarte posibil sa ai fruntea lata si barbia ceva mai mica. Tocmai de aceea, recomandat ar fi sa porti ochelari de soare ale caror rame sa se asemene cu ochii de pisica. Ochelarii in nuante pastel, ceva mai alungiti in partea de sus, creeaza un look de pisica misterioasa.
In cazul in care te atrage mai mult varianta unui look mai modern, opteaza pentru ochelarii violet, tot in forma ochilor de pisica. Ochelarii partial fara rame, de nuante precum verdele lime, sunt extrem de interesanti si eleganti.

Forma fetei alungita – Pentru persoanele cu fata ceva mai alungita, sunt recomandati ochelarii supradimensionati si curbati. De exemplu, ochelarii mari si luminosi, ca de aviator, iti vor da un look venit parca din anii ‚70. Si formele rotunde, supradimensionate sunt potrivite pentru tine, mai ales in nuante de gri.
Cu cat mai mari, cu atat mai bine – am putea spune ca e premisa de la care trebuie sa pleci. Asadar, alege-ti ochelari cu rame patrate, supradimensionate. Nu ai cum sa dai gres cu ei, indiferent de sezon si trenduri.


Forma fetei rotunda – Alege ochelarii cu rame late, dreptunghiulare, care iti complimenteaza trasaturile. Poti miza si pe forme futuriste, nuante extreme si tente unghiulare. Ochelarii vintage, alaturi de liniile geometrice sunt potrivite persoanelor cu fata rotunda.

Forma fetei patrat – Ochelarii rotunzi si ovali sunt cei mai indicati daca ai fata patrata, fruntea lata si un maxilar ceva mai pronuntat. Opteaza pentru baroc: rame de ochelari artistice, detaliu care va face din accesoriul tau unul cu adevarat sic. Si ramele rotunde te pot avantaja si, in plus, te vor face sa arati ca o vedeta.

Georgiana Visalon

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page