Cultură şi Educaţie, Educaţie — iunie 20, 2013 at 12:05

Ultimul clopotel pentru elevii clasei a VIII- a de la Scoala Nicolae Titulescu …

by

ultimul clopotelMajoritatea amintirilor devin vagi şi se pierd odată ce înaintăm în viaţă. Din amintirile primilor ani rămân mai mult senzaţii.

Uneori ne e greu să ne amintim chipul unui fost coleg de bancă sau numele întreg al doamnei educatoare, însă, de la orice vârstă am privi în urmă cu nostalgie, câteva imagini, câteva amintiri şi câteva persoane ne vor rămâne la fel de vii în memorie.

Elevii clasei a VIII- a de la Scoala Nicolae Titulescu au celebrat astăzi ultimul clopoţel. Atmosfera ce se dorea a fi una veselă a avut, în ciuda eforturilor tuturor celor ce încercau să îşi înfrâneze lacrimile, o tentă de tristeţe.

Erau trişti, atât profesorii care îşi luau la revedere de la încă o generaţie în care au investit toată pasiunea lor pentru profesia pe care au îmbrăţişat-o şi toată dragostea lor pentru oamenii pe ai căror umeri se va afla viitorul nostru cândva, cât şi elevii care probabil simţeau că niciodată, oricât ar căuta, nu vor regăsi libertatea, inocenţa şi seninătatea anilor petrecuţi în şcoala primară.

Pe viitorii liceeni  îi aşteaptă numeroase provocari şi examene, greutăţi şi responsabilităţi pentru care au fost pregătiţi cu grijă şi dragoste în ulimii patru ani.

Drumul nu va fi lin, însă trebuie lăsati să se îndrepte spre viitor conştienţi că scoala le-a oferit tot ce a fost mai bun, în materie de educaţie, atât cea din programa şcolară, cât şi cea necesară dincolo de uşa sălii de clasă, în societate.

ultim clopotel

Pe profesori, ii aşteaptă noi generaţii, la fel de ambiţioase şi dornice de cunoaştere şi noi provocări nebănuite pe care sigur o să le dovedeasca, marcând urmele trecerii lor prin vieţile atâtor oameni, cu fapte si vorbe bune, cu blândeţe atunci când trebuie, dar şi cu autoritate la nevoie.

“Astazi am avut prima despartire importanta a vietii. O ora cu lacrimi pentru care a sunat “Ultimul Clopotel”. Imi iubesc colegii,  imi respect profesorii si imi pastrez in minte scoala Nicolae Titulescu  care m-a gazduit de la varsta de sase ani!!! Adio generala!!!” (Andreea)

Mesajul ziarului A R G U M E N T:  ‘’ FII CEEA CE POŢI SĂ FII AM ÎNCREDERE ÎN TINE!’’

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page