Fashion - Tendinţe, Lifestyle — ianuarie 23, 2017 at 01:22

Uimitoarele ținute inaugurale ale Primelor Doamne ale SUA de-a lungul anilor

by

Melania Trump a preluat oficial rolul de Primă Doamnă la Casa Albă și a început prin a arăta că are un stil punctat cu semnificatie, presărat cu sens, optând pentru cașmirul albastru și Ralph Lauren pentru ceremonia de dimineață – un stil al “anilor ’60”, o siluetă care evocă imaginea Jackie Kennedy – și terminând ziua într-o rochie modernă, creată de ea împreună cu Hervé Pierre.

Melania TrumpAtât Pierre Hervé și Ralph Lauren, sunt veterani din industria modei și  reprezintă eșaloanele superioare ale modei națiunii americane, și amândoi au creat haine pentru o femeie care a pus o aură stilului american atemporal și elegant.

Prima doamnă a ales designerul american Ralph Lauren pentru costumul “cerul senin”, pe care ea l-a îmbrăcat la ceremonia de depunere a jurământului a soțului ei.

“Au existat o mulțime de speculații că ea va fi îmbrăcată de un designer european”, declara Joe Zee, redactor-șef al Yahoo Style, pentru ABC News. “Faptul că ea a ales unul dintre cei mai mari designeri  americani ar putea deschide usa pentru mai mulți designeri care să o îmbrace pe Melania, și ar putea stabili tonul perioadei ei ca prima doamnă, la fel ca cum și Michelle Obama a făcut-o prin alegerea unor designeri la început de drum.

Melania Trump a urcat pe scenă la balul inaugural de vineri seara cu soțul ei președintele Donald Trump, îmbrăcată într-o rochie de seară albă cu un umăr, care a diferențiat-o de ceilalți membri ai familiei Trump și Pence, care erau îmbrăcați în auriu, roșu și albastru.

Melania trump2Rochia doamnei Trump a fost elaborată de ea în colaborare cu Hervé Pierre, fostul director de creație al casei Carolina Herrera. Cu toate că este un designer relativ necunoscut pentru cei din afara industriei modei, Pierre a deținut posturi de top la un număr de case americane, de la Bill Blass si Oscar de la Renta la Vera Wang.

Rochia lungă care atingea podeaua, cu o panglică roșie, subțire și delicată care-i sublinia talia și cu o fantă de mai sus puțin de genunchi, a fost expusă tuturor când președintele și prima doamnă au dansat pe melodia “My Way” a lui Frank Sinatra, la primul lor bal inaugural. Rochia a realizat un memento vizual uimitor și semnificativ de plecare al Melaniei Trump, dar totodată între intrarea și ieșirea Primei Doamne, amândouă, femei cu substanță și stil.

Moda inaugurală impusă de Prima Doamnă a ajutat la definirea unei noi ere în moda pentru femei, oferind Primei Doamne a Statelor Unite ale Americii șansa de a stabili tonul anilor ce îi va petrece la Casa Albă încă din prima zi.

Alegerile inițiale ale doamnei Trump ca Primă Doamnă în ceea ce privește moda, ar putea fi interpretate ca o revenire în timp a “anilor ’60” printr-o siluetă care evocă imaginea Jackie Kennedy și de a instaura spiritul de lux clasic, îmbrățișat de atât de multe ori în trecutul Casei Albe.

prime-doamne-suaAcum, aruncați vă rog o privire la unele dintre cele mai uimitoare și simbolice Prime Doamne la Casa Albă, de-a lungul anilor.

Jackie Kennedy

1961: Jackie Kennedy a ales o elegantă rochie off-white(alb murdar), fără mâneci, de chifon, cu potrivind-o cu o capă, creație a designerului Ethel Frankau, directorul salonului personalizat Bergdorf Goodman de mai mult de 50 de ani.

Jackie KennedyNancy Reagan

1981: Nancy Reagan a purtat o rochie albă cu aplicații din mărgele, prinsă pe un singur umer, creație a designerului american James Galanos.

nancy reaganBarbara Bush

1989: Aceasta Primă Doamnă a SUA a purtat o rochie albastru regal, cu o fusta de satin de mătase asimetrică, drapată, la balul inaugural din 1989. Designerul rochiei, Arnold Scaasi, a remarcat atunci că Bush a fost brusc “bunica cea mai plină de farmec din Statele Unite ale Americii.”

barbara bushHillary Clinton și Laura Bush

Pentru primul mandate al soțului, atât Hillary Clinton cât și Laura Bush, au optat pentru designeri mai puțin cunoscuți.

1993: Hillary  Clinton îmbrăcă o rochie violet cu mâneci lungi, create de designerul Sarah Phillips.

clinton2001:  Laura Bush a rămas fidelă rădăcinilor ei din sud, și a purtat o rochie creată de un designer nativ-texan Michael Faircloth.

laura bushPentru cel de-al doilea bal inaugural, ambele doamne au apelat la același bărbat, Oscar de la Renta , pentru aceste rochii sclipitoare.

1997: Hillary  Clinton

hillary clinton2005:Laura Bush

laura bush-silver dressMichelle Obama

2009: fashion a purtat acestă rochie albă cu un umăr, din șifon de mătase, cu flori din organza și ornamente din cristale Swarovski, la balul inaugural din 2009.

michelle obamaJason Wu, designerul care a creat rochia, a declarat că designul a fost menit de a simboliza speranța pentru o nouă generație. “Este îndrăzneț. Este de vis. Este clasic, și toate în același timp”, a declarant Wu la ”Good Morning America”, la momentul respectiv . “Este toate calitățile pe care consider că le are Michelle Obama”.

2013: Pentru al doilea mandat al lui Obama, ea a ales o rochie de sifon rubinie.

michelle obama-red dress

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page