Familie, Lifestyle — iunie 15, 2013 at 19:28

Tutorial pentru a construi un sistem solar pentru copii

by

sistem solarO modalitate de a învăţa şi de a crea cu propriile mâini: copiii  se vor bucura cu siguranţă.

Copiii sunt fascinaţi de planete, de numele lor, de relaţia  acestora pe care o au cu Pământul şi adesea,  ne pun o mie de întrebări despre această temă interesantă şi intrigantă în acelaşi timp.

O idee frumoasă ar fi aceea de a transforma ştiinţa în ceva real, simplu şi tangibil… să construim un sistem solar ajutându-ne cu obiecte recuperabile şi materialule pe care le găsim cu uşurinţă prin casele noastre! Nu trebuie decât să urmaţi tutorialul nostru, pas cu pas.

Necesar:
5 mingi de tenis
5 mingiuţe de ping pong
1 foaie A3 de hârtie albă, preferabil carton
1 ac, pentru reparaţii
cârlige
markeri
banda scotch
un cutter
câteva beţişoare lungi de un metru din lemn
fir de pescuit transparent

Cum se execută:

 Luaţi mingile de tenis și începeţi să le pictaţi cu markeri sau, dacă preferaţi, cu tempera, redând principalele culori ale planetelor (a se folosi un ghid sau o carte de astronomie). Dacă doriţi puteţi crea, de asemenea, planete cu hârtie- mache (durează mai mult, dar este mai frumos) pe care le puteţi picta simplu şi uşor.

sistem solar

În cazul în care copiii doresc să participe la “facerea” sistemului lor solar, diferit de cel real, dar fantastic şi unic pe ansamblu… sunt bineveniţi!…  Undă verde la creativitate totală!…

Pentru inelele lui Saturn, veţi folosi cartonul (este întotdeauna bine să se păstreze cartoanele recuperabile, precum acelea alea cărţilor sau precum cele utilizate în mod obişnuit la ambalaje alimentare sau cutii de pantofi). Pentru copiii, ceva făcut cu mâinile lor este unul dintre cele mai frumoase jocuri!  O bilă colorată în galben viu va fi soarele.

Ajungem acum la bastoanele de lemn…  Acestea vă vor trebui pentru a fixa planetele, de fapt, după ce le-aţi legat cu un cârlig şi pescuit fir, le puteţi ataşa pe fiecare de câte un beţişor.

Structura va trebui să o imaginaţi de tipul  acelor ventilatoare pe care utilizăm vara, iar pe aceasta ar trebui fixate fiecare planetă în parte, ataşată de beţişorul său. Pentru a construi structura este suficient ca inainte de “cruce” — care este două bastonaşe încrucişate, de care apoi se vor ataşa altele.

Puteţi inventa şi alte moduri pentru a atârna planetele.

sistem solar1
Unde să expunem opera?

Ar fi frumos să stea în mod natural în camera copiilor, lângă candelabru sau într-un loc strategic, vizibil mai ales pentru toţi cei care au norocul să intre în acel laborator de astronomie. O gustare bună, sub un frumos sistem solar în compania unor buni prieteni şi colegii ai fiului tău… va fi cu adevărat specială!

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page