Anunţuri, Ultimile Știri — iulie 8, 2015 at 18:25

Tupeu Jegos -Pentru medici si profesori nu sunt bani. Si-au TRIPLAT salariile

by

tariceanu-ponta-zgonea-600x300Presedintele Romaniei, presedintele Senatului, presedintele Camerei Deputatilor si premierul vor avea un salariu brut de 21.540 de lei, iar net de 15.108 lei, incepand cu 1 august 2015, la nivelul indemnizatiei presedintelui Inaltei Curti de Casatie si Justitie, potrivit Ordonantei privind majorarea indemnizatiilor lunare pentru cele mai inalte functii de demnitate publica din Romania, aprobata in sedinta de Guvern de miercuri, au precizat pentru AGERPRES surse oficiale.

Totodata, vicepremierul va avea o indemnizatie lunara bruta de 20.000 de lei, suma neta pe care o va incasa lunar fiind de 14.024 de lei.

In prezent, salariile presedintelui si premierului sunt de aproximativ 6.500 lei net, iar al unui ministru de circa 5.300 lei.

De asemenea, potrivit actului normativ, au mai precizat sursele citate, ministrii si sefii de servicii de informatii — SRI, SIE, STS si SPP — vor avea o indemnizatie lunara de 19.055 de lei brut, suma neta pe care urmeaza sa o incaseze fiind de 13.365 de lei.

Indemnizatiile lunare pentru cele mai inalte functii de demnitate publica din Romania se majoreaza incepand cu luna august a acestui an, a anuntat, miercuri, premierul interimar Gabriel Oprea, la Palatul Victoria.

„Concret este vorba despre presedintele Romaniei, prim-ministrul si ministrii, presedintii celor doua Camere ale Parlamentului, directorii SRI, SIE, SPP, STS. In total sunt 48 de functii vizate de aceasta ordonanta”, a afirmat Oprea, adaugand ca masura a fost introdusa printr-o ordonanta adoptata de Guvern in sedinta de miercuri.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page