Mâncare şi Băutură — ianuarie 29, 2014 at 20:30

Ţuica fiartă cu miere

by

Alcoolul consumat in cantitati moderate are efecte benefice asupra organismului. Iar tuica, bautura noastra nationala, este la indemana celor mai multi dintre noi.

tuica-fiarta

Tuica are proprietati de vindecare si de prevenire a anumitor afectiuni, cum ar fi gripa (chiar si cea porcina) si raceala de sezon. Prin fierbere, vaporii calzi de alcool ajuta la dilatarea vaselor capilare si deci, la oxigenarea sangelui, iar tuica fiarta scade riscul de a face pneumonie!

Este nerecomandat consumul de tuica celor care sufera de ulcer, hepatita, persoanelor sedentare, anemice, care muncesc in frig, femeilor gravide. Tuica fiarta se bea in cantitati mici (20 – 150 ml), inainte de masa de pranz si daca se servesc alimente sarate si grase.

Tuica fiarta se prepara intr-un ibric metalic si nu trebuie exagerat adaosul de condimente, pentru ca poate deveni o bautura foarte rea la gust!

Condimentele recomandate pentru tuica fiarta sunt: piper, zahar, miere, cuisoare, scortisoara (pentru doamne!).

Exista doua metode de a fierbe tuica:

– se pune zahar in ibric si se topeste pana obtii un delicios zahar-ars si apoi se toarna cantitatea de tuica dorita, care prin fierbere va obtine o culoare maronie si un gust placut.

– se amesteca zaharul, piperul si tuica (sau mierea, piperul, cuisoarele, scortisoara si tuica) si se tine vasul acoperit pe foc, pana da in clocot. Tuica va fi aromata si nu isi va pierde taria.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page