Politica, Politică regională — aprilie 17, 2016 at 10:14

Tudor Cristian Laurențiu: Candidatul PSD la primăria comunei Vîlcelele

by

Tudor Cristian Laurențiu: ”Nici eu și nici contracandidatul meu nu ne-am născut în fața primăriei. Important este ca cel care câștigă să vrea să facă și să fie pregătit să facă bine acestei comune.”

Tudor Cristian Laurențiu, este candidatul PSD la primăria comunei Vîlcelele. Nu a făcut politică până acum, dar știe că ar putea schimba multe lucruri în bine prin tenacitatea și perseverența care îl caracterizează. Ce îl recomandă pentru funcția de primar? Multe, dar nimic din lucrurile la care v-ați gândi d-voastră. Tudor Cristian Laurențiu simte că după mulți ani de zile a venit momentul să se schimbe ceea ce alții au uitat sau au ignorat, să facă ceva pentru viitorul familiei sale și al ”oamenilor de jos”, de unde provine și el, acei oameni care după alegeri nu-i mai bagă nimeni în seamă.

tudor cristian laurentiuNu vine dintr-un domeniu de activitate notabil, nu are o activitate politică remarcabilă în spate, ci este un om simplu, muncitor, ”din clasa de jos” (așa cum spune el). Dar, cine spune că trebuie să te naști și să fii un politician, să ai 3 masterate și 5 doctorate, ca să fii un bun gospodar? Într-adevăr, nu are experiență în administrația publică, dar în echipa sa de la PSD are oameni cu experiență, care stăpânesc foarte bine acest domeniu.

Pentru cei care nu îl cunosc pe Tudor Cristian Laurențiu, vă spun că este un om de rând, are 48 ani și este căsătorit, are 3 copii, 2 băieți cu vârste de 27 și 22 ani, și o fetiță în vârstă de 5 ani. Este un om simplu ce vine din rândul celor care trudesc pentru a oferi o viață decentă copiilor săi, de meserie structurist aeronave. Este pasionat de sport, de judo mai precis, s-a apropiat și se conduce după principiile morale și sănătoase ale acestuia: de a spune întotdeauna numai adevărul, de a asculta oamenii și a judeca bine înainte să vorbești, de a nu păgubi pe cineva prin faptele sale, să fie cinstit și corect cu el și cu oamenii din jur, să lupte pentru idealurile sale și pentru ale celor care au investit încredere în el.

Tudor Cristian Laurențiu dorește să i se acorde încrederea de a candida la funcția de primar a comunei Vîlcelele, județul Călărași, pentru că are convingerea că poate să ajute la schimbarea viitorului copiilor săi și a concetățenilor săi. Nu promite că ”va da” sau ”va face” peste noapte niște lucruri, promite că va munci ”cot la cot” cu echipa pe care o are și cu concetățenii săi, să găsească soluții pentru problemele comunității.

Cunoaște foarte bine comuna pentru că s-a născut la Vîlcelele, și știe ce înseamnă munca cinstită pentru că a luptat mereu să ofere familiei, oamenilor de lângă el,  încredere, siguranță și respect. Vrea să dispară ideea că „primaria este o afacere personală”, primăria trebuie să fie obligatoriu în folosul cetățenilor și a comunității.
Vrea să candideze la Primaria Vîlcelele pentru că îi pasă de locul în care s-a născut și în care trăiește. Tudor Cristian Laurențiu consideră că s-a neglijat crearea locurilor de muncă, care puteau fi create dar nu a fost bunăvoință din partea celor care au condus comuna. Comuna Vâlcele este una dintre comunele pe teritoriul căreia funcționează niște societăți agricole importante. Întrebat de ce consideră că fermierii respectivi nu au ajutat comuna, a răspuns că, ”în fermele din zonă nu lucrează atât de mulți oameni pe cât ar putea. Raportul dintre cei care lucrează în fermele din zonă și cei care nu au un loc de muncă e foarte mare, e prea puțină forță de muncă pe care aceste ferme o pot absorbi.” Pentru crearea locurilor de muncă a identificat soluții, și anume prin atragerea de noi investitori, potențialul agricol al zonei fiind foarte bun.

Întrebat dacă îi este teamă de contracandidatul principal care este din primăria Vîlcelele, acesta a răspuns: ”Nici eu și nici contracandidatul meu nu ne-am născut în fața primăriei. Important este ca cel care câștigă să vrea să facă și să fie pregătit să facă bine acestei comune.”

Dorește să aducă investitori noi în aceasta comună, nu numai pentru crearea de noi locuri de muncă, ci și să asigure taxele și impozitele necesare bugetului primăriei. Tudor Cristian Laurențiu dorește creșterea nivelului de trai a locuitorilor comunei, dând tinerilor locuri de muncă, dorește ca această comună să progreseze prin diversificarea activităților economice pentru ca tinerii să nu mai fie nevoiți să părăsească comuna.

”Nu este normal ca oamenii să aștepte la un amărât de ajutor social de la primărie, normal este să se creeze locuri de muncă pentru aceștia.

Nu este normal ca doar în perioada premergătoare alegerilor oamenii să fie întrebați ce fac și ce lipsuri au și la nici 48 de ore de la vot, candidatul ales să uite de existența oamenilor amărâți care își duc ziua de azi pe mâine; normal este să te preocupi de oamenii care te-au votat în fiecare zi a mandatului tău”, a declarat candidatul PSD la primăria Vîlcelele ziarului Argument.

”Nu pot să stau indiferent la ceea ce se întâmplă și ce s-a întâmplat în această comună până acum și de aceea, în urma discuțiilor personale avute cu cetățenii comunei, pentru că aceștia mă cunosc ca fiind unul de-al lor, care muncesc pentru a-mi câștiga cinstit pâinea pentru familia mea, am identificat următoarele probleme cu care se confruntă locutorii comunei:  lipsa canalizării, infrastructura drumurilor și a ulițelor lăturalnice este ca și inexistentă, atragerea de fonduri privind utilitățile, acordarea de teren din rezerva comunei pentru construcție case pentru tinerii căsătoriți, înființarea de cabinete medicale umane moderne, atragerea investitorilor noi pentru a diversifica economia comunei”, a mai declarat Tudor Cristian Laurențiu.

”Doresc să îmi ajut concetățenii la îndeplinirea acestor lucruri și de aceea, îi rog să îmi acorde încrederea lor pentru că îmi pasă de condițiile în care trăim, îmi pasă de bucuriile și supărările lor și nu îi voi dezamăgi niciodată, pentru simplul motiv că eu știu cum este să trăiești așa cum trăim noi azi în comuna Vîlcelele”.

Liliana Manea

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page