Dezvoltare personală, Lifestyle — februarie 21, 2018 at 15:03

Tu ești cel care face regulile, viața doar te ajută să cerni sita!

by

Când vine vorba de salvgardarea iubirii de sine și a demnității noastre, trebuie să ținem întotdeauna minte ceva: nu putem permite decăderea. De aceea, spunem că viața nu îndepărtează de noi ceva sau pe cineva, ci ne duce departe de lucrurile de care nu avem nevoie.

Dacă există atât de multe alte vise de trăit, totuși, de ce oamenii  insistă să trăiască aceleași vise vechi care nu s-au împlinit cum le-ar fi  plăcut sau cum ar fi trebuit? Știu, renunțarea la cineva, dintr-o anumită situație, dintr-un anume vis sau plan,  este una dintre cele mai dificile decizii.

Este important să renunțăm la oameni răi, fără inimă care ne sfărâmă mereu respectul de sine. În momentul în care îți dai seama de asta, o lume nouă se va deschide înaintea ochilor tăi și nu vei mai avea nevoie de prezența celor care au văzut în capul tău îndoieli, disconfort și reticență.

Eliminați tot ceea ce v-a rănit și fiți absenți din viața celor care v-au rănit! Plecați de lângă cineva care vă înconvoaie, și fiți aproape de cei care vă prețuiesc… eliberați-vă de cei care vă deranjează și iubiți-i pe cei care vă sprijină. Oferiți-vă absența ca dar pentru cei care nu vă apreciază prezența și arătați-vă adevărata valoare pe care o aveți.

Tu ești cel care determină propria valoare, deci aceasta este valoarea pe care oamenii ți-o vor da. Prin urmare, este important să ne apropiem de cei care ne mângâie și să ne îndepărtăm de cei care ne rănesc în mod deliberat.

Nu renunțăm la ceea ce dorim, renunțăm la ceea ce doare… la indiferența care stă în putință, a inconstanței care tulbură. Și, în sfârșit, descoperim că renunțarea face parte din puterea noastră, deoarece construirea fericirii noastre depinde de ceea ce lăsăm în urmă sau ne permitem să ne luăm la revedere.

Du-te departe de ceea ce doare, de ceea ce-ți întunecă viața ta, stai departe de ceea ce se transformă în întuneric.

Du-te departe de orice nu are soluție, de ceea ce îți elimină bunăstarea.Este în natura noastră umană să ne distanțăm de durere, respingere și trădare… trebuie doar să observăm mai atent și să învățăm.

Trebuie să îndepărtăm temerile și să ne controlăm demonii! Întotdeauna amintiți-vă că suferința este opțională. Nu anesteziați realitatea unui om care vă tratează prost din teama de a pierde acea persoană.

Amintiți-vă că voi decideți ce sunt regulile jocului din viața voastră.

Nu trebuie să te rupi pe tine în bucăți doar pentru a-i menține pe ceilalți compleți… asta înseamnă că încet, încet, ne dezintegrăm abilitatea de a reacționa, diminuându-ne dorințele noastre. Nu trebuie niciodată să ne neglijăm emoțiile și gândurile, precum și realizările noastre.

Nu disperați și amintiți-vă: deși este foarte dificil să protejezi ipocrizia și trădarea celor pe care îi consideri prieteni, trebuie întotdeauna să iei în considerare faptul că nu tot ce strălucește este aur… dar, încă putem avea încredere în oameni.

Ceea ce ne va întări, din ce în ce mai mult, va fi abilitatea noastră de a învăța din tot ceea ce se întâmplă cu noi, din orice se întâmplă în viața noastră, fără a pierde speranța pentru un viitor mai bun. Trebuie doar să ne păstrăm o inimă și minte curată, în ordine, și vom fi mereu gata să îmbrățișăm darurile magice care vin la noi sub formă unor momente prețioase și oameni speciali care intră în viața noastră fără permisiune, ca să ne facă mai buni și mai fericiți.

P.S. Pentru cei care încă nu sunt dispuși sau pregătiți să renunțe la ceea ce le face rău

Se spune că, dacă doi oameni sunt făcuți să rămână împreună, își vor găsi drumul înapoi unul la celălalt.

Dar, ar trebui să găsim o dragoste care ne face o persoană mai bună, cineva care ne încurajează să creștem, dar care, de asemenea, ne iubește pentru ceea ce suntem.

Nu merităm o dragoste care să ne îngrijoreze în mod constant. Merităm o dragoste care ne face să ne simțim acasă. Merităm o anumită dragoste. O iubire care are sens.

Merităm o iubire care are sens în viața noastră, chiar dacă în ochii celorlalți nu are nici un înțeles … Cineva care ne umple sufletul și fiecare minut petrecut împreună este trăit în întregime, ca și cum nu ar exista mâine!

Dacă acea iubire nu are sens, retrage-te, onorează-l cu absența ta! Toți merităm să fim iubiți și prețuiți!

Liliana Manea

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page