Mâncare şi Băutură — februarie 8, 2014 at 19:56

Trufe cu whisky

by

Trufele belgiene de ciocolată cred că plac tuturor. Sunt delicate, ușoare și fine, dar de obicei foarte scumpe. Astăzi vă propun să încercaţi o reţetă mai specială şi super simplu de făcut… şi ce mai pui că  nu sunt doar delicioase , dar se pot realiza la un preţ mult mai rezonabil decât cele din comerț…

trufe

Ingrediente:

  • 375 g ciocolată neagră
  • 50 g unt
  • 150 g smântână
  • 2 linguri cu whisky
  • vişine din vişinată
  • bomboane decorative

Mod de preparare:

Rupeţi ciocolata în bucăţi mici şi topiţi-o la bain-marie. Încorporaţi smântâna şi amestecaţi uşor până obţineţi o compoziţie cremoasă.

Adăugaţi untul şi amestecaţi uşor până se topeşte. Daţi deoparte şi când este călduţă, adăugaţi whisky amestecând ca să nu se taie.

Lăsaţi la rece minimum o oră. Modelaţi biluţe de mărime potrivită şi tăvăliţi-le prin bomboanele decorative.

Sunt delicioase şi dacă le tăvăliţi prin cacao amestecată cu un praf de scorţişoară. În mijloc, puneţi fie o alună, fie vişine din vişinată bine scurse.

Succes!

trufe_ciocolata

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page