Trufele belgiene de ciocolată cred că plac tuturor. Sunt delicate, ușoare și fine, dar de obicei foarte scumpe. Astăzi vă propun să încercaţi o reţetă mai specială şi super simplu de făcut… şi ce mai pui că nu sunt doar delicioase , dar se pot realiza la un preţ mult mai rezonabil decât cele din comerț…
Ingrediente:
- 375 g ciocolată neagră
- 50 g unt
- 150 g smântână
- 2 linguri cu whisky
- vişine din vişinată
- bomboane decorative
Mod de preparare:
Rupeţi ciocolata în bucăţi mici şi topiţi-o la bain-marie. Încorporaţi smântâna şi amestecaţi uşor până obţineţi o compoziţie cremoasă.
Adăugaţi untul şi amestecaţi uşor până se topeşte. Daţi deoparte şi când este călduţă, adăugaţi whisky amestecând ca să nu se taie.
Lăsaţi la rece minimum o oră. Modelaţi biluţe de mărime potrivită şi tăvăliţi-le prin bomboanele decorative.
Sunt delicioase şi dacă le tăvăliţi prin cacao amestecată cu un praf de scorţişoară. În mijloc, puneţi fie o alună, fie vişine din vişinată bine scurse.
Succes!