De pe la noi, Editoriale — mai 28, 2014 at 16:59

Triumfalismul înfrânţilor

by

PSD a câştigat alegerile europarlamentare. Acesta este adevărul. Cu un scor istoric. Chiar dacă media este dominată de analiştii şi politicienii de dreapta de titluri de genul că dreapta a pierdut alegerile Formula adevărată este că PSD a câştigat. De ce a câştigat PSD-ul şi de ce au pierdut partidele autodeclarate de dreapta. Victoria clară a PSD nu a surprins.Ceea ce a uimit însă este dezastrul opoziției. Şi ce uimeşte în continuare triumfalismul înfrânţilor. O ipocrizie fără margini însoţeşte ieşirile publice ale liderilor Antonescu, Iohanis, Blaga, Predoiu, Udrea &Co, MRU, cei de la PNTCD care si-au dat demiisiile, chipurile comportament democratic dar nu scapă frâiele partidelor pe care le-au dus la dezastru. Ar fi bine măcar pentru moment să nu le mai vedem mutrele şi să nu le mai auzim elucubraţiile. Ei sunt responsabili pentu eşec. NU şi nu ei au în continuare initiativa. Iniţiativă au şi perdanţii de la Călăraşi care după o zi de tăcere revin.

10246259_822297337800194_7109291911142579467_nPSD a câştigat pentru că   a avut un lider recunoscut de toţi, un proiect, un mesaj unitar, o dorinţă de câştig, o voce recognoşcibilă, o disciplină. PSD nu și-a dat la aceste alegeri măsura capacității de mo­bi­lizare. Drepta…care dreaptă? e la stadiul de deziderate candidat unic, mesaj unitar, voce recognoscibilă, proiect disciplină ceea ce USD a experimentat deja cu success.

PNL, PDL, PP, PTCD şi FC și-au atins limitele, acesta este potențialul maxim al agrenajului lor electoral  lor și a ceea ce pot aceste partide în imagistica și emoționalul publicului,în materie de viziune politică, proiect, mesaj şi mobilizare strategică.

Rămânând în actuala paradigmă – fă­râ­mițare, lipsă de proiect, falși lideri, lipsă de mesaj dar mai ales autismul faţă de realităţile ,aspiraţiile şi nevoile populaţiei opoziția a a intrat într-un colt al neputinţei . Şi nici nu se întrevede o ieşire. Opoziţia nu reprezintă în acest moment o alternativă.

Observaţi şi  termenii  PSD, USD, Ponta, foarte precişi şi imprecizia  termenilor de  dreapta, să căutăm candidatul…acum??? până acum ce ati făcut? e nevoie de un proiect…bla…bla…

Nelu Bălaşa

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page