Comunicate de presă, Ultimile Știri — iulie 7, 2016 at 16:42

TRIŞEZI CENTURA, PĂCĂLEŞTI VIAŢA

by

Poliţia Română, prin Direcţia Rutiera, în parteneriat cu Mercury 360 Communications S.R.L., a lansat, astăzi, campania de conştientizare asupra importanţei purtării centurii de siguranţă în trafic – „SUPRAVIEŢUITORII – Trişezi centura, păcăleşti viaţa”.

trisezi centura pacalesti viata 1Multe dintre victimele  accidentelor rutiere din România nu purtau centura de siguranţă. O practică foarte utilizată este cea a „păcălirii” centurii de siguranţă.

De multe ori, conducătorului auto sau pasagerilor le este mai uşor să oprească avertismentul sonor care semnalizează nepurtarea centurii, cuplând centura „peste scaun”, prin faţă sau spatele acestuia sau folosind un dispozitiv similar cu centura (denumit şi „adaptor de centura de siguranţă falsă”).

Centura de siguranţă te protejează, dar atunci când iei decizia de a poziţiona centura de siguranţă peste scaun, practic renunţi la protecţie în favoarea sa.

Centura de siguranţă este aliatul tău!

Cuplează corect centura de siguranţă pentru a te asigura ca toate şansele de supravieţuire în cazul unui accident sunt ale tale, nu ale scaunului!

trisezi centura pacalesti viata

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page