Evenimente, Ultimile Știri — noiembrie 20, 2017 at 18:57

TREND FOR TRENDS

by

coperti

A fost şi unul dintre visele mele să îmi intitulez o revistă TRENDS. Nu, nu TREND, cum se numeşte revista pe care a inventat-o Nelu Bălaşa.

În viziunea mea, TRENDS ar fi trebuit să fie o revistă economică/de afaceri, să dea TRENDURILE în business. Să vorbească nu despre CUM merg afacerile, ci UNDE merg, încotro se îndreaptă. Nu am făcut-o. Încă. Dar m-am bucurat că, în afară de mine, cineva a gândit asta.

Desigur că revista lui Nelu Bălaşa este altceva decât voi fi visat eu, e o revistă de publicitate, informaţie şi divertisment, aşa precum scrie şi pe frontispiciul ei.

CE îmi place la ea?  În primul rând, îmi place că nu plictisește. În al doilea rând că, pe vremuri de restriște, are noblețea să conțină și un dram (dream?) de fărâmă de artă. Ba o poezea, pe ici pe colo, ba o fată frumoasă, surâzătoare, care scrie și ea, la rândul ei, poezele.

Și încă și mai mult îmi place că păstrează memoria strămoșilor, adicătelea fotografii emblematice/cărți poștale cu CĂLĂRAȘIUL VECHI. Ceea ce e mare lucru. Revista lui Nelu Bălașa îl scutură de praf, trecutul – și îl așează la loc, pe piedestal. Să restaurezi vechimea, oh, da, asta e chiar o ispravă culturală.

Cu siguranță, TREND s-ar potrivi de minune și Bucureștiului, Centrului Vechi mai cu seamă, pentru că e o revistă fâșneață, zglobie, prin partea de divertisment, nu una închistată, cu tunica încheiată până la gât.

TREND trebuie să dea măsura curgerii lucrurilor, trecerii lumii: și lumea se trece prin noi.

 

Mihai Gălățanu

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page