Femei şi Bărbaţi, Plăcerile vieţii — decembrie 11, 2015 at 17:27

Trei bărbaţi maturi despre femei…

by

1920432_593173397438235_1746399114_n - Copy

M.: De pe la 15-16-20 ani fetele se tâmpesc cumva, explodează o viață haotică în ele, ca o primăvară înnebunitoare și dezordonată, sunt amețitoare chiar și pentru ele, ca un carusel din care te dai jos cheaun, zâmbind ca boul, dar neînțelegînd prea mult din ce se întâmplă. Sunt niște ființe imposibile, imposibil de mulțumit, de multe ori își fac singure viața un iad și sunt de-o cruzime pe care doar copiii o au când ard furnici cu lupa. E o furie în tot ce fac: de la îndrăgosteală până la imaginea despre ele, cea pe care vor s-o inspire celor din jur.

Dar la 30, la 35 de ani, femeia e frumoasă în felul în care ea a hotărât să devină frumoasă – e mâna ei la mijloc, prin tot ceea ce îi place și iubește, prin cum se vede ea însăși ca iubită, ca mamă, ca amantă. Dacă frumusețea aia interioară chiar există, la 30-35 de ani ea e total exterioară, o poartă ca pe-o toaletă mișto.

Tot atunci, femeia e conștientă și de toate defectele, ba chiar și le stăpînește ca o dominatoare. Eh, bineînțeles, mai sunt și momente când fata aia dementă de pe la 20 de ani își ițește mecla, însă doar așa, ca să se alinte…

La 30-35, femeia descoperă o sexualitate care nu mai ține neapărat de sex, ci de tot. Și nu există ființă mai atentă, mai empatică cu tot ce înseamnă viața ca femeia la 35 de ani.

I.:  Din punctul de vedere al bărbaţilor maturi şi nu numai, femeia atinge perfecţiunea pe la 35-40. La 30 de ani, procesul de transformare din zuza de la 20 de ani e incomplet. Nu mai e nici nebuna iresponsabilă de acum zece ani, da’ nici omul întreg şi echilibrat care va fi peste cinci sau peste zece. Drept care variaţiile sînt imense: de la calm raţional şi logic la cutremure emoţionale de 10 grade pe scara Richter, în mai puţin de trei secunde. Extrem de periculos, recomandat numai dependenţilor de adrenalină. Dar, după încă 5-10 ani, pericolul trece și femeia e numai bună să-ți devină partener. Un partener pe care îl admiri, tot așa cum, dacă ai noroc, te admiră și el pe tine.

G.: Nu o spun doar pentru că, la rândul meu, am 30 și ceva de ani și sunt căsătorit cu cineva de aceeași vârstă, dar cred că 30 – 35 de ani e cea mai mișto vârstă la o femeie. Pe la 20 și un pic de ani le priveam pe cele de o vârstă cu mine drept fete, femei erau doar cele de peste 30 de ani. Și acum cred la fel. Evident, viața nu se încheie la 40, persoane remarcabile întâlnești la toate vârstele, dar cred că abia în jurul vârstei de 35 de ani femeile ajung la un echilibru delicios între maturitate și tinerețe, vitalitate și conștiință de sine, pe care nu ai cum să nu-l iubești. Toate ingredientele astea vor exista și la 40, și la 50 de ani, dar niciodată în aceleași proporții…

E vârsta la care apogeul sexualității se împletește fascinant și fericit (pentru noi și pentru ele) cu maturitatea afectivă și emoțională. E etapa în care deja știu ce vor de la ele și, mai ales, de la noi. Mai e și vârsta la care timpul capătă pentru ele greutate și ajung să conștientizeze valoarea fiecărei clipe, e momentul ală când devin mai prezente și mai dornice să trăiască intens fiecare experiență.

Practic, cred ca poți spune că ai cunoscut cu adevărat o femeie (dacă o femeie poate fi cunoscută   ) abia când ai întâlnit una de 30 – 35 de ani…

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.