Politica, Politici europene — martie 20, 2013 at 17:48

Trebuie să vă angajaţi în negocieri serioase

by

Martin Schulz Trebuie să vă angajaţi în negocieri serioaseMartin Schulz: Trebuie să vă angajaţi în negocieri serioase

Sărăcia şi somajul cresc într-o Europa lovită de criză, cu urmări serioase la nivel economic, social şi politic, i-a avertizat preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, pe liderii europeni înaintea Consiliului European din 14 martie, care a avut loc la Bruxelles. Dumnealui a prezentat cererile Parlamentului European în legatura cu bugetul UE pe 2014-2020, pe care deputaţii europeni au refuzat să îl adopte în forma actuală.

Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a spus liderilor UE că austeritatea şi reducerile bugetare nu pot fi unicele instrumente pentru factorii de luare de decizie la nivel politic.

„Adâncind recesiunea prin implementarea dogmatică a politicilor de austeritate nu are nici un sens din punct de vedere economic“, a spus preşedintele Schulz. Salutând însă măsurile deja anunţate, precum pactul pentru creltere şi ocupare a forţei de muncă, a arătat că „am eşuat în obţinerea sprijinului public suficient pentru abordarea reformatoare pe care am ales-o“.

Măsurile de implementare care au fost luate, oricare ar fi acestea, „au rămas neremarcate de publicul general şi Parlamentul European“, a mai spus Schulz. Conform preşedintelui, acest lucru poate avea consecinţe pentru UE şi statele membre. „V-aş avertiza să nu subestimaţi implicaţiile rezultatelor alegerilor din Italia“, a adăugat preşedintele.

La o zi după ce Parlamentul European a respins cu majoritate largă propunerea Consiliului European pentru bugetul UE pe perioada 2014-2020, preşedintele Martin Schulz a prezentat cererile Parlamentului în negocierile viitoare cu guvernele pentru finalizarea planurilor de cheltuieli ale Uniunii până în 2020.

Pentru a obţine aprobarea necesară a Parlamentului, cadrul financiar ar trebui să fie finanţat în mod adecvat şi fără deficit, să fie deschis revizuirii şi să încurajeze creşterea şi crearea de locuri de muncă, a spus preşedintele Schulz în numele deputaţilor europeni. „De la ultimul Consiliu de primăvara, 2 milioane de oameni şi-au pierdut locul de muncă“, a spus, Schulz. adăugând că Parlamentul nu va intra în negocieri până când deficitele pe 2012 şi 2013 nu sunt acoperite în mod adecvat.

„Un compromis unanim în Consiliul European, bazat pe cel mai mic numitor comun, nu este suficient pentru adoptarea cadrului financiar multianual. Trebuie să vă angajaţi în negocieri serioase, informate“, a avertizat preşedintele Parlamentului European.

Sursa: Parlamentul European

 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page