Politica, Politica naţională — iunie 20, 2013 at 11:35

Traian Băsescu: “Natalitatea este o misiune pe care si femeile din Romania trebuie sa si-o asume, scuzati-ma ca o spun asa de direct”

by

NATALITATEALBPresedintele Traian Basescu le-a dat sfaturi romanilor, marti, sa stimuleze natalitatea. Totodata, seful statului a apreciat ca procentul celor care isi doresc o revenire la monarhie este in crestere.
“Procentul de romani promonarhie este in crestere. Sunt circa 15-16 la suta romani care ar sustine varianta monarhiei, deocamdata insuficient. Depinde de comportamentul Familiei Regale, depinde de comportamentul politicienilor republicani. (…) Cred ca acest curent este in cestere.
Daca acum s-ar desfasura un referendum pe aceasta tema, ar pica cu 90 la suta, dar in ’90 ar fi picat cu 99 la suta”, a spus Basescu, marti, prezent la o intalnire cu reprezentantele Clubului Femeilor de Afaceri asociat revistei “Business Woman”.
Basescu: Se apropie vremea candidaturii unei femei la Presedintie. Udrea, un pariu castigat

NATALITATE Acesta a explicat ca natalitatea scazuta este principala cauza a reducerii numarului de locuitori ai tarii, si nu migratia fortei de munca.
“Nu migratia ne va face sa ajungem la 15 milioane, pentru ca cei care au migrat economic s-au dus la un loc de munca, dar si-au construit casa in nu stiu ce mediu rural. Marea noastra problema nu este imigratia economica (…), ci natalitatea.
Le-am zis fetelor mele: ‘Maritate, nemaritate, faceti fetelor un copil, ca e o chestiune patriotica’. Cu asta mica am reusit pana la urma, cu cea mare nu reusesc”, a afirmat presedintele.
“Natalitatea este o misiune pe care si femeile din Romania trebuie sa si-o asume, scuzati-ma ca o spun asa de direct”, a completat Traian Basescu.

“Cum Dumnezeu femeia rroma poate tine cinci-sase copii, iar romanca nu poate? E adevarat, ea nu este manager, femeia roma (…) Trebuie sa mergem si in zona cealalta. Poate maternitatea este una dintre misiunile fundamentale ale femeii, asta mi se pare mie”, a mai spus seful statului.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page