Evenimente, Ultimile Știri — iulie 25, 2013 at 00:53

TRAGEDIE feroviară în Spania: Un tren cu 238 de pasageri a DERAIAT

by

accident-spaniaCel puţin 20 de persoane au murit şi alte aproximativ 50 au fosr rănite în urma deraierii unui tren în nord-vestul Spaniei, conform publicaţiilor spaniole citate de BBC News. Oficialii nu au dat încă un bilanţ oficial al victimelor, însă cotidianul El Pais raportează cel puţin 24 de morţi iar El Mundo cel puţin 30 de morţi, pe baza observaţiilor de la faţa locului care arată cadavre în jurul vagoanelor răsturnate.

Agenţia de presă spaniolă Efe transmite că cel puţin 50 de persoane au fost rănite, conform unor surse medicale şi din cadrul poliţiei.

Premierul Mariano Rajoy se va deplasa în regiune joi.

Presa locală transmite că accidentul este cel mai grav din ultimele patru decenii în Spania.

Toate cele 13 vagoane au ieşit de pe şine, iar patru vagoane s-au răsturnat complet.

Imaginile arată zeci de membri ai echipelor de intervenţii în jurul vagoanelor răsturnate. Ţinta acestora la acest moment este scoaterea persoanelor aflate încă blocate în vagoane.

Imaginile arătau pasagerii întinşi pe pământ fiind trataţi de salvatori, precum şi câteva cadavre în apropierea şinelor.

accident-spania

 

Accidentul s-a produs câţiva kilometri de intrarea în gara Santiago de Compostela, în timp ce trenul asigura legătura între Madrid şi localitatea galiciană El Ferrol.

“Se pare că într-un viraj trenul a început să se răstoarne, ne-am balansat de mai multe ori şi mai multe vagoane au intrat unele în altele”, a povestit un martor, citat de postul de radio Cadena Ser.

Trenul a deraiat în jurul orei locale 21:00 (22:00, ora României) “dintr-o cauză nedeterminată”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Accidentul s-a produs înainte de sărbătoarea Sfântului Iacov (Santiago), patronul galicienilor, o sărbătoare tradiţională în această regiune. Autorităţile locale au anulat toate festivităţile programate pentru această sărbătoare.

Conform Renfe, trenul transporta 238 de pasageri.

Sursa: Mediafax.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page