Lifestyle, Sănătate — martie 27, 2014 at 15:05

Totul despre tatuaje

by

Tatuajele sunt în ziua de astăzi un “accesoriu” foarte la modă. De fapt, ele înregistrează cea mai mare popularitate de care s-a bucurat vreodată acest tip de pictură pe trup.

tatoo

Înainte de a te hotărî să îţi faci un tatuaj, e bine să ştii câteva lucruri. În primul rând, trebuie să alegi cu atenţie salonul în care urmează să te tatuezi. Trebuie să verifici că absolut toată aparatura să fie sterilă. Nu ezita să îl întrebi pe cel care îţi desenează tatuajul despre fiecare ustensilă pe care o foloseşte. De asemenea, artistul trebuie să poarte mănuşi. Asigură-te că totul este în regulă, iar dacă el nu are răbdare sau se eschivează, mai bine cauţi un alt salon. Gândeşte-te la ce anume vrei să-ţi fie tatuat. Acum pare foarte cool, dar în timp, s-ar putea să nu ţi se mai potrivească. Aşadar, hotărăşte-te înainte, şi apoi alege culorile şi stilul. Cere artistului să îţi arate nuanţele şi ţine cont de faptul că întotdeauna pe piele, pigmentul va fi cu o idee mai deschis. Înainte de a merge la salon, pregăteşte-ţi pielea. Bea multă apă şi asigură-te că nu ai vreo leziune sau escoriatie în zona care urmează a fi tatuată. De asemena, pielea nu trebuie să fie intens bronzată.

Atenţie! Cum întreţinem un tatuaj, imediat după aplicare

* se aplică ulei care conţine vitamina E, de cât mai multe ori pe zi

* se interzice apa firbinte pe tatuaj

* este nerecomandată expunerea la soare în prima săptămână

* e bine să se evite scăldatul în piscină şi băile fierbinţi

 Metode de a scăpa de tatuaje

Există câteva metode excelente în ziua de astăzi pentru a îţi “scoate” tatuajul. Metoda pe care doctorul sau artistul o va folosi depinde de dimensiunea tatuajului, de locaţie şi de timpul care a trecut de când l-ai făcut. Astfel metodele pot fi: excizia, îndepărtarea unui strat de piele, îndepărtarea tatuajului prin laser sau prin folosirea unei soluţii de sare pentru îndepărtarea culorii.

Sursa: internet

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page