Mâncare şi Băutură — ianuarie 26, 2014 at 11:17

Tort cu fructe şi cremă de brânză

by

Pentru că astăzi este duminică şi afară ninge, m-am gândit că această reţetă dulce s-ar potrivi de minune.

tort de fructe

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 4 ouă,
  • 5 linguri de zahăr,
  • lingură de ulei,
  • lingură de apă,
  • un praf de copt,
  • fiolă de esenţă de rom,
  • 6 linguri de făină

Pentru cremă :

  • 250 g mascarpone,
  • 600 g căpşune congelate,
  • 2 plicuri de zahăr vanilat,
  • fiolă esenţă de vanilie,
  • 400 g smântână pentru frişcă,
  • 2 linguri de zahăr pudră

Pentru decor :

  • 200 g căpşune şi zmeură,
  • mentă proaspătă

Preparare:

Pentru blat, se mixează ouăle cu zahărul. Se încorporează uleiul şi apa, esenţa de rom şi praful de copt, apoi se adaugă, treptat, făina. Aluatul se bagă la cuptor într-o tavă unsă cu margarină şi tapetată cu făină.

Pentru cremă, se decongelează fructele, iar sucul lăsat se foloseşte la însiropat blatul. Se bate smântâna cu zahărul până se face frişcă şi se dă la rece. Se amestecă mascarpone cu vanilia. Se adaugă fructele zdrobite, apoi se încorporează 5 linguri de frişcă. Blatul se taie în două şi se însiropează cu sucul de fructe, puţină apă şi zahărul pudră. Se aşază blaturile cu crema la mijloc.

Se ornează cu frişcă, fructe şi mentă.

Poftă bună!

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page