Dezvoltare durabilă, Economie — aprilie 26, 2013 at 12:20

Topul taxelor introduse de Guvern si care vor ingenunchea populatia si companiile

by

taxe si impozitePONTA, MAI RAU DECAT BOC?  TOPUL noilor taxe introduse de guvernul Ponta. VEZI cu cat vor fi impozitate casa, masina, berea, pamantul, gazele, sanatatea

Cand Emil Boc si PDL guvernau Romania, Victor Ponta, actualul premier, impreuna cu restul companiei USL-iste, strigau sus si tare impotriva oricaror cresteri de taxe, impotriva concedierilor si a altor ‘abuzuri’ efectuate de guvernanti impotriva populatiei.

Boc versus Ponta

Mai mult, supralicitand, promisiunile curgeau in cascade, astfel incat, odata USL-ul ajuns la guvernare, am fi vazut numai miere si lapte pentru populatie.

Din nefericire, realitatea este cu totul diferita, iar Victor Ponta s-a dovedit mai rau decat Emil Boc.

Cu mult mai rau! Macar Emil Boc a prezentat realistic situatia economica a Romaniei, nu a venit cu promisiuni exorbitante doar pentru a castiga capital politic. Macar a fost cinstit cu romanii chiar daca a luat masuri nepopulare!

Taxe, taxe, taxe

Da, de la alegerile parlamentare si pana in prezent, noul guvern a introdus mai multe taxe decat a facut-o Boc in ani buni de guvernare.

Iar Econtext va prezinta un top cu 13 decizii luate de guvernul Ponta ce cresc povara asupra firmelor si populatiei.

Practic, un top al noilor taxe introduse de guvernul Ponta, la care am adaugat si alte cateva masuri nepopulare. Iar majoritatea acestor masuri au fost decise intr-o singura luna, de la inceputul anului si pana in prezent.

Noua guvernare

Publicatia Econtext nu este la prima analiza asupra actualei guvernari. Iata si alte analize asupra ‘uriaselor performante’ reusite de noii nostri alesi:

Companii si populatie

Anul acesta USL a debutat cu introducerea multor impozite noi sau cu extinderea aplicarii unor impozite (asa-zisa largire a bazei de impozitare) intr-o tara deja supraimpozitata.

Printre cele mai dure masuri de acest gen se numara impozitarea suplimentara a companiilor energetice (taxa Robin Hood), alaturi de impozitarea fermierilor si devansarea accizelor.

Toate acestea vor genera scumpiri noi, intr-un an deja bantuit de alte scumpiri. Iar toate acestea se vor revarsa, finalmente, tot asupra buzunarului nostru.

De asemenea, fiori negri vor veni si de la concedierile preconizate in companiile de stat cu pierderi, dar si de la alte astfel de decizii luate de guvern in aceste momente!

Dar IATA topul taxelor introduse de  Guvern si care vor ingenunchea populatia si companiile:

topul taxelor

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page