Mâncare şi Băutură — aprilie 29, 2014 at 15:16

Topul celor mai scumpe prăjituri

by

Sunteti in cautarea unui desert deosebit? Aruncati o privire la aceste opere de arta, care nu numai ca sunt delicioase, dar, de asemenea, sunt si cele mai scumpe deserturi din lume.

The_Golden_Pheonix

Dome Truffle Ice

dome truffle iceEste vanduta in restaurantul Mezzaluna din capitala thailandeza, Bangkok. Aceasta consta intr-o inghetata Perigold, trufe de ciocolata acoperite cu straturi de frunze de aur comestibile combinate cu o sticla de coniac Moyet Vieille Tres Grande Champagne No 7. Se vinde la un pret de aproximativ 200 de dolari!

Madeleine Truffle

truffle madeleineSe face cu ciocolata Valrhona si smantana proaspata, se lasa 24 de ore in ulei de trufe si boabe de vanilie. Este invelita intr-o trufa Perigold si presarata cu pudra de cacao. Se vinde incredibil de bine intr-o cutie de argint pentru bijuterii! Aceasta prajitura este facuta de Fritz Knipshildt si se gaseste in magazinul sau din SUA, in statul Connecticut. Pretul acestei delicioase prajituri este in jur de 200 de dolari!

Chocolate Variation

Chocolate VariationPoate fi savurata in restaurantul hotelului Lebua din Bangkok si este un amalgan de arome! Este compusa din mai multe deserturi si se serveste alaturi de sampania Roederer Cristal Louis! Aceasta contine o lingura de aur comestibil, capsuni si mousse de ciocolata, toate scaldate in coniac! Pretul acesteia este de 640 de dolari!

Brownie Extraordinaire cu Saint Louis de Brûlée

brownie-extraordinaireEste o negresa  acoperita cu alune spiridus si caramel! Este servita impreuna cu un pulverizator clasic Saint Louis, care contine un vin rar “Quinta de Noval 1996”, folosit pentru a fi pulverizat in gura inainte de fiecare muscatura din prajitura! Se vinde in Hotel Tropicana din Atlantic City, New Jersey si costa 1.000 de dolari!

Golden Opulence Sundae

Golden Opulence Sundae1Este cea mai scumpa inghetata din lume! Este fabricata din inghetata de vanilie Tahitian scaldata intr-o infuzie de vanilie din Madagascar si acoperita cu un strat de 23 de carate de aur comestibil! Aceasta se serveste cu o lingura de aur, intr-un bol mic, alaturi de caviar proaspat, servit cu o lingura de sidef. Costa nu mai putin de 1.000 de dolari si se gaseste in Serendipity 3 din New York!

Tortul de aur al Sultanului

Tortul de aur al SultanuluiAre nevoie de 72 de ore de pregatire si este disponibil doar la cerere! Acesta consta intr-un tort acoperit cu aur comestibil. Este stropit cu sirop de piersici, smochine, pere si alte fructe care au fost marinate in rom jamaican timp de 2 ani! Pretul tortului este de 1.000 de dolari si poate fi comandat la restaurantul Ciragan Palace Kempinski din Istanbul, Turcia.

Haute Couture Macarons

Haute Couture MacaronsSunt deserturi traditionale frantuzesti facute cu unt, ciocolata si bezea! Pot fi gasite in patiseria Pierre Herme din capitala franceza. Pretul depinde de ingredientele folosite la preparare, desi in medie, se poate cheltui 7.000 de dolari.

Pierre-Hermé

The Fortness Aquamarine

The Fortness AquamarinePoate fi savurata in restaurantul Cetatea din Sri Lanka. Acest desert reprezinta o sculptura de ciocolata. Prezentarea este completata de cateva cristale fine care nu sunt incluse in pret! Acestea pot fi achizitionate dupa ce este gustat desertul, iar pretul prajiturii este de 14.500 de dolari!

Frrozen Haute Chocolate

Frrozen Haute ChocolateSe gaseste tot in Serendipity 3, restaurantul din New York! Acesta este realizat din 28 de tipuri diferite de cacao, scaldat in 5 grame de aur comestibil si servit intr-un pahar cu incrustatii de diamante albe! Lingura cu care se serveste este un cadou si este decorata, de asemenea, cu diamante! Pretul desertului este de 25.000 de dolari!

Capsunile Arnaud sunt unice in lume!

ArnaudsCassellStrawberries a la Arnaud sunt de vanzare in New Orleans, in restaurantul Arnaud. Acest desert este compus dintr-o platou cu capsuni marinate in menta si smantana, insotite de un inel cu diamant! Costa nu mai putin de 1.400.000 de dolari!

Strawberries-Arnaud

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page