De prin lume adunate — noiembrie 3, 2015 at 21:07

TOP 10 MESERII PENTRU CARE ESTI ASTEPTAT IN AMERICA!

by

Vrei sa urmezi o cariera de succes in Statele Unite ale Americii? Inainte sa iei drumul peste ocean citeste aceste recomandari legate de cele ai cautate locuri de munca din SUA. Nu va luam placerea de a rasfoi topul, dar merita mentionat din capul locului ca o pregatire in domeniu IT si in medicina te poate propulsa intre cei mai bine platiti americani.

joburi-in-sua-

10. Instructor de Pilates sau Yoga

Salariu mediu: 62.400 de USD pe an
Cel mai bine platit: 119.000 USD pe an
Cresterea in ultimii 10 ani: 13%

Instructorii de yoga isi impart timpul intre a te invata cum sa aduci laolalta echilibrul psihic si fizic, planificand fiecare detaliu al cursului astfel incat sa te poti incarca suficient din fiecare aspect pentru a deveni mai puternic.

Ce este interesant?

Pentru multi instructori de yoga, abilitatea de a transforma viata de zi cu zi a unei persoane sau cum sa-si traiasca viata mai exact, atat fizic cat si psihic, este cea mai importante parte a serviciului. “Conexiunea cu oamenii este cea mai importanta pentru mine in acest serviciu. Sa le spun ca au provocari in mintea lor si apoi ca au provocari in presul de antrenament si va trebui sa le punem cap la cap”, spune Mark Nelson, un instructor de yoga.

Calitatea vietii:
Satisfactie personala: A
Beneficiu pentru societate: A
Stres redus: A

9. Analist pentru protectia datelor

Salariu mediu: 96.400 USD pe an
Cel mai bine platit: 126.000 USD pe an
Cresterea in ultimii 10 ani: 37%

Este tot mai evident ca avem nevoiei tot mai mare sa ne protejam informatiile personale. Analistul pentru protective informationala incearca sa previna spargerea bazelor de date, de la un simplu email pana la informatii vitale despre activitatea companiei. El este cel care determina care este informatia care va fi pusa la dispozitia publicului larg si cum se poate proteja sa nu ajunga datele importante in mainile cui nu trebuie.

Ce este interesant?

Se poate spune ca este o munca unde ai suficienta intimidate, dar pe de alta parte este o slujba de 24/7. Cu atatea companii care se gandesc cum sa-si tina informatiile in siguranta, cresterea este continua. “Partea amuzanta este ca trebuie sa ai de-a face cu probleme foarte complexe iar raspunsul meu trebuie sa fie cat se poate de simplu”, spune Mike Papay de la Northrop Grumman.

Calitatea vietii:
Satisfactie personala: B
Beneficii aduse societatii: B
Nivel de stres: A

8. Dezvoltator de baze de date

Salariu mediu: 88.200 USD pe an
Cel mai bine platit: 126.000 USD pe an
Cresterea in ultimii 10 ani: 23%

Dezvoltatorii de baze de date sunt ca padurarii. Munca lor este sa se asigura ce firmele pentru care lucreaza pot sa acceseze datele pe care le-au cules de la client, organizandu-le in asa fel incat sa extraga esentialul. Aceasta afacere se bazeaza pe identificarea acelei informatii care pot creste eficienta si profitul.

Ce este interesant?

Cu cresterea aceasta nebuna a volumului de informatii si dezvoltarea de noi tehnologii ai oportunitatea de a invata lucruri noi. “Imi place asta deoarece este o provocare in fiecare zi”, spune Joanne Chan. “90% dintre lucrurile pe care le fac acum nu le stiam in urma cu trei ani”

Calitatea vietii:
Satisfactie personala: B
Beneficii pentru societate: C
Nivel de stres: A

7. Asistent medical specialist

Salariu mediu: 89.300 USD pe an
Cel mai bun salariu: 130.000 USD pe an
Cresterea in ultimii 10 ani: 19%

Acest personal medical este solicitat pentru a ajuta clinicile la cele mai grele operatii. Majoritatea lucreaza in spitale si ajuta staff-ul in implementarea unor protocoale si politici prin care se eficientizeaza satisfactia pacientilor. Se concentreaza in special pe pacienti si se pot specializa pe cele mai sensibile aspecte ale medicine de azi cum ar fi oncologia si managementul durerii.

Ce este interesant:

Sa creezi un system complex si un plan de ingrijire bazat pe procedure clare si ismplificate poate fi o mare satisfactie pe care o ai in aceasta functie dar din care poti da satisfactie si beneficiarilor.

Calitatea vietii:
Satisfactie personala: A
Beneficiu pentru societate: A
Nivel de stress: B

6. Manager de dezvoltare

Salariu mediu: 96.600 USD pe an
Cel mai bine platit: 130.000 USD pe an
Cresterea in ultimii 10 ani: 12%

Managerul de dezvoltare asigura identificarea acelor lipsuri care are putea face compania mult mai eficienta, iar apoi ii invata pe angajati cum sa munceasca pentru a-si atinge tintele, si a transforma aceste lucruri in practice care sa intre in obisnuinta fiecaruia. Totul este despre a te asigura ca firma continua sa mearga inainte pentru a fi in pas cu provocarile din piata.

Ce este interesant?

Solutiile de durata fac diferenta intre companii, asa ca se plateste bine si castigul este imens.

Calitatea vietii:
Satisfactie personala: A
Beneficiu adus societatii: B
Nivel de stress: A

5. Administrator de Spital

Salariu mediu: 114.000 USD pe an
Cel mai mare salariu: 207.000 USD pe an
Cresterea in ultimii 10 ani: 23%

Administratorul de spital din SUA coordoneaza departamentele si angajatii pentru a-si derula activitatea in mod discret.

Ei imbina necesitatile medicale cu cele ale pacientilor si personalului medical si administrative pentru a fi cat mai efecienta prestatia fata de pacient.

Ce este interesant?

Provocarile sunt la ordinea zilei, asa ca nu exista doua zile la fel.

Calitatea vietii:
Satisfactie personala: A
Beneficii aduse societatii: A
Nivelul de stres: C

4. Agent pentru inventii

Salariu mediu: 126.000 USD pe an
Cel mai bine platit: 182.000 USD pe an
Evolutia in ultimii 10 ani: 13%

Agentii de drepturi de autor studiaza lucrari de inventii si se pronunta daca ele pot fi sau nu inregistrate, ei pregatesc documentele si fac toate demersurile inainte de prezentarea lor la Oficiul pentru Inventii si Marci. (in SUA este US Patent & Trademark Office).

Ce este interesant:

Sa-ti treaca in fiecare zi prin mana noi si noi inventii inseamna sa ai o mare expunere catre inovatie. “Daca apare ceva nou nu trebuie sa caut prea mult. Niciodata nu am de-a face cu acelasi lucru de doua ori”, spune Dab Beinart, agent de inventii in Boston.

Calitatea vietii:
Satisfactie personala: A
Beneficii aduse societatii: A
Nivel de stres: A

3. Specialist in cadastru

Salariu mediu: 103.000 USD pe an
Cel mai bine platit: 160.000 USD pe an
Evolutia in ultimii 10 ani: 13%

Pe masura ce preocupare pentru resurse este tot mai mare specialistii in cadastru sunt absolut necesari pentru toate marile companii si mai ales pentru casele de avocatura care negociaza contracte mari pentru comertul cu active din categoria resurselor. Munca lor este sa calatoreasca in lung si in lat pentru a identifica sau verifica daca terenurile supuse tranzactiilor detin resursele minerale sau caracteristicile indicate.

Ce este intresant:

Cel mai bun motiv sa imbratisezi aceasta profesie este pentru ca salariul este foarte bun, iar satisfactia de a vedea un proiect de la stadiul de teren gol la o intreorindere ce furnizeaza energie face toti banii.

Calitatea vietii:
Satisfactie personala: A
Beneficiile aduse societatii: A
Nivel de stres: A

2. Designer de jocuri video

Salariu mediu: 79.000 USD pe an
Cel mai bine platit: 115.000 USD pe an
Cresterea in ultimii 10 ani: 19%

Nu este chiar o joaca si distractie pentru un designer de jocuri video. Munca se aseamana mai mult cu cea a unui regizor de film. El este responsabil mai mult de toata creatia si de punerea in aplicare a ideilor artistice prin mainile programatorilor astfel incat sa rezulte totul intocmai din punct de vedere vizual si al functiilor.

Ce este interesant:

Industria este relative noua as aca este un mediu in care este suficient loc de crestere.

Calitatea vietii:
Satisfactie personala: A
Beneficii aduse societatii: B
Nivel de stres: A

1. Arhitect software

Salariu mediu: 124.000 USD pe an
Cel mai bine platit: 169.000 USD  pe an
Evolutia in ultimii 10 ani: 23%

La fel cum un arhitect dezvolta proiecte de case, arhitectul de software dezvolta planuri pentru programe. Ceea ce in mod normal inseamna sa conduca o echipa de ingineri si dezvoltatori software pentru a face aplicatiile sa functioneze.

Ce este interesant:

De fiecare data apar problem noi iar noile tehnologii rasar la tot pasul facand fiecare zi diferita si mentinand rigorile profesionale foarte ridicate.

Calitatea vietii:
Satisfactie personala: A
Beneficii aduse societatii: B
Nivel de stres: A

sursa biztop.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page