Cultură şi Educaţie, File de Istorie — mai 18, 2013 at 23:09

Top 10 cei mai deştepţi copii ai lumii

by

Citeau de la 2 sau 3 ani, erau extrem de talentaţi la arte sau mergeau la facultate la o vârstă foarte fragedă. Jurnaliştii de la Wealthforteens.com au realizat un top al celor mai deştepţi copii ai lumii.

top 10 copii destepti

1. Wolfgang Amadeus Mozart

Unul din cei mai faimoşi copii genii din toate timpurile, Mozart a învăţat să cânte la pian la vârsta de 4 ani, iar între 5 şi 8 ani şi-a compus unele dintre cele mai cunoscute opere.

2. Akrit  Jaswal

Cu un IQ estimat la 146, Jaswal este cea mai tânără persoană admisă la o facultate de medicină din India. La 6 ani asista la operaţii şi la 7 a început să practice.

3. Pablo Picasso

Cel mai faimos pictor din istorie, Picasso, şi-a început viaţa ca un geniu. La 8 ani a pictat una din cunoscutele lui opere, La Picardo, iar înainte de 12 ani producea schiţe ale diferitelor fotografii. În timpul adolescenţei  a fost deja considerat un pictor matur, cu opere semnificative.

4. Okita Soji

La vârsta de 12 ani a învins un maestru în kenjutsu, iar la 18 ani a devenit cel mai bun luptător al acestor arte marţiale. A murit de tuberculoză la 25 de ani.

5. Gregory Smith

La 10 ani, Gregory a intrat în colegiu, iar la vârsta de 12 ani a fost nominalizat la premiul Nobel pentru Pace. A fondat şi un grup de susţinere a drepturilor copiilor.

6. Kim Ung-yong

Cunoscut momentan drept „cel mai deştept om viu de pe Pământ”, Kim este înregistrat în Cartea Recordurilor cu un IQ de 210, cel mai mare înregistrat oficial vreodată. La 3 ani a intrat la facultate, iar la vârsta de 7 ani a fost invitat să lucreze la NASA.

7. William James Sidis

La 18 luni putea să citească, iar la vârsta de 8 ani putea vorbi fluent latină, greacă, franceză, rusă, germană, ebraică, turcă şi armenă.  La 9 ani a intrat la Harvard şi la 11 ani a ţinut o conferinţă despre matematică. S-a spus că IQ-ul lui ar fi fost între 250 si 300.  Unii l-au considerat ca fiind cel mai deştept om din lume.

8. Blaise Pascal

A fost unul dintre cei mai buni matematicieni şi fizicieni ai secolului XVI. A inventat presa hidraulică şi maşina de calcul.

9. H.P Lovecraft

Howard Phillips, a învăţat să citească la vârsta de 2 ani, iar la 6 ani scria deja poezii complexe. A devenit unul dintre cei mai influenţi autori ai filmelor horror în secolul XX. Este posibil ca Howard să fi fost aşa deştept de mic, deoarece părinţii lui au fost foarte bolnavi şi motivaţia de a deveni cineva l-a împins spre literatură.

10. Maria Gaetana Agnesi

În secolul XVII a fost un filozof italian, matematician şi lingvist. La 5 ani, ea putea vorbi fluent franceza şi italiana, iar la 13 ani a mai adăugat greaca, ebraica, spaniola, germana, latina şi încă câteva la limbile vorbite foarte bine. La vârsta de 9 ani a ţinut un discurs scris chiar de ea în latină despre drepturile femeii la educaţie. Academicienii, martori la discursul ei, au numit un crater de pe Venus după numele ei.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page