Mâncare şi Băutură — martie 20, 2013 at 18:27

Ton în crusta de susan cu legume

by

Ingrediente pentru  2 persoane :

  • ton proaspăt: două felii de 1, 5- 2cm
  • Ulei de măsline
  • 1 Lămâie şi jumătate
  • 2 pumni mari de Susan
  • 100g Morcovi baby
  • 100g Broccoli
  • 100g Fasole verde

Ton in crusta de susan

Mod de preparare:

Se spală uşor  tonul şi se ştege pe o hârtie de bucătărie pentru a îndepărta excesul de apă.

Între timp se pun la fiert morcovei baby, brocoli şi fasolea verde într-un vas cu sare şi un strop de ulei. Legumele se vor fierbe “al dente”.

Într-un bol se combină ulei de masline si 1/2 lămâie şi se emulsionează cu o furculiţă. Se scufundă fiecare felie de ton pe ambele părţi pentru circa1 min, după care se aşează pe o suprafaţă plană să  se scurgă pentru câteva secunde.

Seminţele de susan se întind pe o farfurie întinsă, unde vom tăvăli bine bucăţile de ton pe toate părţile.

Se pregăteşte o tigaie neaderentă sau din ceramica. Se pune ulei şi se incinge foarte bine, să fie suficient de fierbinte înainte de a pune la copt tonul.

Odată ajuns uleiul la temperatură, se pune tonul în tigaie. Căldura puternică va face ca seminţele de susan să elibereze aroma lor tipică, care va pătrunde în carnea de ton, oferind acesteia un gust şi un miros particular. Între timp caldura degajată va coace tonul pe părţile laterale.

Ton se coace 3-4 min pe fiecare parte, depinde de grosimea bucăţilor de ton şi de gustul dumneavoastră, dar vă asigur că o coacere mai îndelungată la peşte îi va strica gustul şi aroma.

Când tonul  a fost scos din tigaie se pune pe o suprafaţă plană şi  cu ajutorul unui cuţit bine ascuţit se ia fiecare bucată de ton şi se taie în fâşii de câţiva milimetri, înclinându-le ca pe nişte piese de domino căzute.

Pentru a-l servi la masă, pe  farfuriile pe care se aşează fâşiile de ton, aşezăm şi amestecul de legume natur.

Poftă Bună !

Liliana Manea

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page