Mâncare şi Băutură — octombrie 23, 2013 at 10:57

Tocană de viţel cu cartofi

by

Carnea moale şi suculentă împreună cu cartofii dau viaţă unei reţete tradiţională potrivite,  în special pentru toamnă.

tocana de vitel

Ingrediente pentru  4 persoane

800 g di pulpa di viţel

1 morcov

1 ceapă

80 g de pasta de tomate

1 dl de vin

4 cartofi

50 g unt

3 cl ulei de măsline

sare şi piper

60 g de făină

Mod de preparare:

La un foc de intensitate medie se pune cratiţa cu unt şi ulei de măsline, atunci când untul s-a topit, se adaugă ceapa şi morcovul, tocate foarte fin.

Când ceapa este aurie, se adaugă carnea  tăiată cuburi şi uşor presărată cu făină.

Lăsaţi-o să se coacă pe toate laturile, apoi adăugaţi vin, pasta de tomate, sare şi piper şi amestecaţi.

Când sosul este gros şi lichidul a fost absorbit, se adaugă cartofii tăiaţi în bucăţi.

Se toarnă deasupra apă suficientă pentru a acoperi carnea şi se fierbe în oala descoperită  45/50 minute.

Se serveşte fierbinte.

Poftă Mare!

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page