Lifestyle, Sănătate — martie 6, 2016 at 09:47

Toate durerile au o explicație: află cauza lor

by

Durerea – semnalul ce alarmează corpul când ceva ceva în neregulă cu el. Dacă anumite segmente ale corpului încep să ne doară aparent nemotivat: fără a ne îmbolnăvi de ceva sau fără a suferi vreo leziune, mai mult ca sigur că această durere reprezintă o reacție psihosomatică a corpului asupra lucrurilor ce ni se întâmplă în viață.

Psihosomatica – disciplina medicală care studiază originea psihică a unor boli, interdependența dintre psihicul uman și procesele fiziologice ce se desfășoară în organism.

Când psihicul uman suferă, tot corpul reacționează prompt prin boli sau dureri diverse. Să ne cunoaștem mai bine corpul și să aflăm motivul durerii suferite de acesta. Corpul uman – un sistem minunat în care totul este interconectat…

stres

 1. Cefaleea (durerea de cap)

Dacă suntem mereu stresați și epuizați fizic – să nu ne mirăm că ne doare capul. Cea mai bună metodă de a scăpa de durerea de cap este practicarea exercițiilor relaxante cum ar fi meditația. Doctorul Christian Peterson insistă asupra faptului că trebuie să avem grijă de echilibrul stării noastre emoționale și atunci durerea de cap va dispare.

 1. Gâtul

Omul care se crede mereu vinovat pentru acțiunile sale, va suferi de dureri în zona cervicală. Sentimentul de vinovăție paralizează această zonă, deci trebuie să scăpam cât mai repede posibil de remușcări și de acest sentiment de vinovăție. Ca durerea de gât să dispară este nevoie să acceptăm lumea așa cum este ea și în toate formele sale. Doctorul Lori D’Ascenzo, chiropractor și kinesiologist, recomandă să fim mai indulgenți cu noi înșine și să iertăm și pe alții – aceasta va îmbunătăți starea sănătății noastre.

 1. Umerii

Chiropractorul Kitson Ross explică faptul că umerii sunt zona pe care apasă responsabilitatea și grijile ce-l însoțesc pe om. Cel mai bun leac împotriva durerii de umeri – împărțirea poverii grijilor cu cei apropiați, încetarea de a ne forța pe noi înșine să facem totul de sine stătător.

 1. Durerile în partea superioară a spatelui

Această zonă este responsabilă pentru dragoste, acceptul sau refuzul acesteia. Antrenorul și practicianul în autodezvoltare, Ronda Degaust, consideră că odată cu apariția durerilor în această zonă trebuie să ne preocupăm de relația noastră cu cei din jur, să echilibram schimbul de energie cu persoanele ce ne înconjoară. Adică, dăruirea și primirea dragostei trebuie să fie echilibrată.

 1. Durerile de șale

Regiunea lombară a coloanei vertebrale este responsabilă de situația financiară, prin urmare, dacă nu suntem satisfăcuți de situația noastră materială, să nu fim mirați când “ne vizitează” durerile de șale. Medicul Mark W. Tong ne atenționează: dacă gândul la bani nu ne părăsește nici ziua nici noaptea, câștigăm prea puțin, sau cheltuim prea mult, aceasta ne va aduce probleme grave de sănătate. Să ne străduim a avea o relație cu banii cât mai rezonabilă.

 1. Coatele

Alan Fogel în revista “Psychology Today” afirmă: coatele reflectă cruzimea noastră față de lumea ce ne înconjoară. Să fim mai buni, să facem compromisuri și această zonă va înceta să ne mai doară.

 1. Palmele

Majoritatea relațiilor avute cu mediul înconjurător este percepută de palme. Lori D’Ascenzo susține că durerea în palme indică o lipsă sau un abuz de comunicare cu oamenii. Totul trebuie făcut cu măsură – să ținem minte acest lucru.

 1. Coapsele

Coapsele răspund de mișcarea înainte, spre viitor, susține chiropractorul Barbara Klar. Să nu ne înspăimânte schimbările, să privim cu curaj spre acele evenimente ce urmează să se desfășoare și durerea de coapse nu ne va mai supăra. A fi flexibil și deschis spre lucruri noi – cheia pentru o bună sănătate mintală și fizică.

 1. Genunchii

Genunchii reflecta problemele stimei de sine. Extremele stimei de sine: inaltarea sau micsorarea propriului ego fata de ego-ul celor din jur, duc inevitabil la dureri in zona articulatiei genunchilor. Lorence Mitchel, specialist in medicina orientala netraditionala, sugereaza sa avem o abordare umoristica fata de noi insine si sa ne iubim ego-ul.

 1. Muschiul gambei

Supararea si ura se concentreaza in aceasta zona. Medicul Laura Parry ne sfatuieste sa ocolim aceste emotii negative si sa traim cu pace in suflet si atunci crampele musculare nu ne vor provoca disconfort.

 1. Gleznele

Placerile inving durerea, iar gleznele reflecta acest fapt cel mai bine. Durerile in aceasta parte a corpului indica asupra faptului ca nu ne putem relaxa si savura clipa de placere. Julie Douglas, autoarea multor carti despre cunoasterea de sine, recomanda sa nu ne lipsim de recompensele binemeritate si sa ne bucuram de viata la maxim.

 1. Talpile picioarelor

Durerea talpilor este un semnal de start pentru descarcarea emotiilor negative si iesirea din cercul vicios al negativitatii. Doctorul psiholog Adaobi Anyeji considera ca orice lucru marunt pozitiv trebuieste pretuit, iar problemelor serioase trebuie sa le acordam mai putina atentie, acestea se vor rezolva usor de la sine.

O suferinta emotionala este insotita intotdeauna si de o durere fizica. De ce sa ne facem rau noua insine? Doar de noi depinde cum reactionam la o situatie sau alta din viata noastra.

Iar ca viata sa ne fie confortabila este destul doar sa nu acumulam raul in noi insine ci sa ne concentram asupra lucrurilor pozitive. Corpul si mintea ne vor fi mai sanatoase, si asta e cel mai important lucru…

sursa: extremesilverblog.com/ro

Tags

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page