De prin lume adunate — octombrie 25, 2013 at 10:36

Tipuri de prieteni de care trebuie sa ne ferim

by

prieteniNe expunem unui real pericol atunci când alegem să ne deschidem în faţa unei persoane, indiferent dacă o considerăm cel mai bun prieten al nostru. Pe fondul cercetărilor efectuate de doctorul Brene Brown, publicaţia „Huffington Post“ a realizat o selecţie a şase tipuri de oameni în care nu ar trebui să avem încredere.

1. Prietenul care afişează faţă de noi mai mult compasiune decât înţelegere. Acesta întotdeauna va ofta şi îţi va repeta cât de oribil presupune că a trebuit să ne simţim într-o anumită situaţie.

2. Prietenul care răspunde cu simpatie în detrimentul empatiei. Acesta nu ne va încuraja cu adevărat niciodată.

3. Prietenul care are nu te susţine, ci te critică. Acesta îţi va cere să pozezi întotdeauna într-un stâlp al autenticităţii şi corectitudinii. Din cauza imperfecţiunilor pe care le avem în calitate de oameni, persoana de lângă noi nu ne va acorda niciun ajutor.

4. Prietenul care se simte incomod cu privire la vulnerabilitatea noastră. „Cum de ai lăsat să se întâmple una ca asta?“, este replica cea mai des întâlnită.

5. Prietenul care crede că totul este întotdeauna bine. Indiferent de situaţia de disconfort în care v-aţi aflat, acesta îţi va spune mereu că „nu a fost chiar aşa de rău“. O astfel de persoană ne poate împinge să facem cele mai nepotrivite alegeri.

6. Prietenul care leagă totul de propria sa persoană. În momentul în care auzim „deci asta ţi s-a întâmplat ţie, nu e nimic, ascultă ce am păţit eu“ ar fi cel mai indicat să ne retragem şi să fim reţinuţi.

Relaţiile se dezvoltă treptat şi nu trebuie să ne impacientăm dacă cei pe care noi îi considerăm cu adevărat apropiaţi se regăsesc într-unul din tiparele expuse mai sus. Încrederea în sine, precum şi cea în alte persoane trebuie testată şi consolidată pe parcursul timpului.

Sursa:cerceteaza.com

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.