Comunicate de presă — august 29, 2019 at 10:26

Tinerii din mediul rural – o prioritate permanentă în activitatea GAL-ul Valea Mostiștei

by

Federatia Nationala a Grupurilor de Actiune Locala din Romania, in care GAL-ul Valea Mostistei este partener,  impreuna cu Ministerul Tineretului si Sportului a initiat unul dintre cele mai ambitioase proiecte dedicate tinerilor din mediul rural. Peste 400 de tineri din toata Romania au participat in luna la mare, intr-o locatie atractiva, destinata desfasurarii unor asemenea activitati,  pentru a fi pregatiti ca “lucratori de tineret”. Pasul urmator este acela de a sustine crearea in teritoriile GAL a 250 de Centre de Tineret. Aceste Centre vor fi instrumentul prin care incercam sa aducem resurse financiare si umane calificate in fiecare localitate din Romania. Federația ( Fngal Romania) își propune să sprijine GAL-urile să activeze organizațiile de tineret care sunt deja parte a Grupurilor de Acțiune Locală. Formarea acestor tineri este un prim pas de construcție/ consolidare instituțională. Următorul pas este susținerea acestor organizații pentru a accesa proiecte dedicate tinerilor (și în mod special a tinerilor din mediul rural).

Condițiile de participare la curs au fost:

– Tineri între 18 și 35 ani;

– Absolvenți minim studii medii cu diplomă de bacalaureat;

– Domiciliul în mediul rural teritoriul GAL.

Cursul de formare a celor 480 tineri din Grupurile de Acțiune Locală (selectați de FNGAL) a  avut loc în cadrul unei tabere de tineret, în perioada 20-26 August la Eforie Nord și Eforie Sud.

GAL-ul Valea Mostistei a identificat 2 persoane potrivite pe care le-a sprijinit sa participe la acest eveniment. Conform Strategiei de Dezvoltare Economica si Sociala a Microregiunii Valea Mostistei, sustinerea unor initiative care sa aduca in prim plan tinerii cetateni si problematicile lor speciale, constituie o prioritate permanenta.

Din acest punct de vedere participarea la acest program de pregatire a celor 2 reprezentante din microregiune asigura in perspectiva o resursa umana formata care sa asigure in perspectiva suportul necesar pentru desfasurarea unor activitati specifice in spiritul programului mai sus mentionat.

Existenta unui centru de tineret in teritoriul nostru poate asigura in mod complementar cu institutiile existente suportul unor initiative complexe puse la dispozitia tinerilor. GAL-ul gandeste existenta acestei categorii de beneficiari, tinerii, ca fiind o resursa extrem de valoroasa in dinamica procesului de dezvoltare economica si sociala a acestei microregiuni.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page