Comunicate de presă, Ultimile Știri — decembrie 5, 2013 at 09:44

Tineretul Conservator cere recunoasterea oficială a martirilor anticomunisti români

by

logo pc

eroiTineretul Conservator initiază, la aproape 24 de ani de la revolutie, cel mai important demers de recunoastere si promovare a martirilor anticomunisti români, victime ale regimului represiv instalat după încheierea celui de-al doilea Razboi Mondial.

În contextul în care opinia publică începe să descopere, din ce în ce mai intens, partea întunecată a societătii românesti din anii 1945-1960, prin demascarea celor mai activi tortionari ai regimului comunist, Tineretul Conservator lansează un apel public la demnitate, cerând recunoasterea oficială a martirilor anticomunisti români si decretarea unei zile nationale în memoria acestora.

La initiativa Tineretului Conservator, Academicianul Dinu C. Giurescu, parlamentar PC, deputatul conservator Bogdan Ciucă si Alina Cazanacli, presedinte al Tineretului Conservator, au prezentat public miercuri, 4 decembrie, în conferinta de presă, un proiect de lege menit să cinstească memoria victimelor regimului instalat odată cu preluarea puterii politice de către Partidul Comunist în România.

Proiectul de lege, semnat de către majoritatea membrilor grupului parlamentar al Partidului Conservator, propune decretarea zilei de 25 martie, care coincide în mod simbolic cu Buna Vestire în traditia românească, drept Ziua Nationala a Martirilor Anticomunisti Români, sărbătorită anual.

“E o literatură întreagă în legătură cu suferintele pe care le-au îndurat circa 400.000 de mii de oameni care au fost închisi între 1948 si 1962. Sincer să vă spun, m-a miscat initiativa pe care Tineretul Conservator a avut-o. Prin acest proiect de lege, Tinerii Conservatori vin să răsplătească această suferintă si fac prin acest proiect legislativ ca generatiile care vin din urmă să stie o zi care cinsteste memoria si suferinta tuturor acestor oameni si totodată îi felicit pentru această idee”, a sustinut deputatul Partidului Conservator, Dinu C. Giurescu.

Tineretul Conservator îsi exprimă speranta că proiectul de lege va fi adoptat de către Parlament în integralitatea sa, într-un efort comun de reparație morală autentică fată de românii deveniti victime ale unui regim care a afectat puternic societatea românească pentru jumatate de secol.

“Este un mare pas înainte pentru noi faptul că Tineretul Conservator este la originea acestui demers important, cu puternic caracter simbolic pentru întreaga societate românească. Pornit de la o simplă idee, în contextul discutiei publice despre tortionarii regimului comunist, demersul a devenit foarte repede un proiect de suflet pentru noi. Este cred un foarte bun exemplu că activitatea noastră, ca tineri, poate să însemne mai mult decât paradigma consacrată a jocului politic de uzura, că putem propune lucruri cu impact puternic si care, iată, să aibă si finalitate. Sper ca proiectul de lege să fie aprobat si ziua de 25 martie să fie decretată drept Zi Nationala a Martirilor Anticomunisti. Consider că societatea românească le este încă datoare, cel putin cu o reparatie morală, celor care au avut de suferit în timpul regimului comunist. Doresc să multumesc domnului Academician Dinu C. Giurescu pentru postura, foarte onorantă pentru noi, de lider al acestui demers, asumat de toată conducerea Partidului Conservator, precum si  Grupului parlamentar al PC, pentru preluarea si sustinerea acestei initiative. Despre colegii mei de la tineret nu mai vorbesc, am văzut cum au reactionat, este un proiect care îi reprezintă în totalitate.”, a declarat Alina Cazanacli, presedinte al Tineretului Conservator.

Biroul de presă

 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page