Familie, Lifestyle — mai 13, 2013 at 14:24

Timpul liber în dezvoltarea personalității copilului

by

Timp liber 4Elevele școlii din Independența se bucură din plin de momentele în care nu au teme  sau diferite sarcini care le solicită atenția în mod deosebit, luând în calcul examenul care bate la ușă.

Valentina, Bianca și Marilena au demonstrat școlii ca au potențial și întotdeauna au fost pilonii de rezistență. Sunt trei dintre elevele care aduc faimă și o notorietate școlii. Cuvintele prin care se caracterizează adolescentele, în vârstă de 14 și 15 ani sunt seriozitate, ambiție și muncă ridicată la nivel de artă. Ce fac cele trei când nu se află pe holurile școlii? Ca orice copil de vârsta lor se bucură din plin de tainele și mirajul lucrurilor care le înconjoară. Locuind în comuna Independența, în momentele în care ajung în oraș adoră plimbările în parc, vizita la Grădina Zoologică din Călărași, care este una dintre cele mai frumoase și bine organizate din țară.

Prăjiturile, preferatele lor.

După ce admiră peisajul călărășean vine și monentul mult așteptat, deliciul lor, și anume nelipsitele ”vizite” la cofetărie, unde desertul reprezintă cireașa de pe tort a timpului lor liber.

Timp liber 3

Profesorii le-au oferit și un moment de respiro.

Duminică, 12.05.2013, la inițiativă domnului diriginte, Mihai Aurelian-Dorin, cele trei copile au petrecut căteva ore înafara băncilor și a catedrei, alături fiindu-le și domnișoara profesor Rențea Liliana, bucurându-se astfel de clipele minunate dedicate plimbărilor, vizitelor și nelipsitelor capricii dulci ale cofetăriei călărășene.

”Timpul liber, pentru copii ca și pentru adulți este obligatoriu. Depinde de fiecare cum alege să-și petreacă timpul, dar până la timpul liber trebuie să învățăm încă de mici să-l valorificăm.

De multe ori certam copiii că “pierd timpul”, însă uităm ca la fel ca noi și ei au nevoie de acel  “timp pierdut”, timp în care să facă ceea ce le place. Însă,  pentru a evita risipa timpului, în adevăratul sens al cuvântului, trebuie să ne implicăm și să-i îndrumăm cum să-și petreacă acel timp liber.

Personalitatea unui om se definește în urma unei educații complexe (formală, non-formală, și informală) și permanente.

Timpul liber al copiilor trebuie să fie “administrat” la început de către adulți: părinți, bunici sau alți membri ai familiei, dar la un moment dat, mai exact atunci când copiilor li se pare că pierd vremea alături de familie e bine să fie implicate și alte persoane în timpul lor liber. Aici pot interveni profesorii continuand activitatea educativă de la clasa.”ne-a declarat domnișoara profesor.

[wzslider autoplay=”true”]

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page