Politica, Politici europene — iulie 5, 2018 at 21:05

Thorbjørn Jagland, Secretarul General al Consiliului Europei solicită României să aștepte avizul Comisiei de la Veneția privind reforma Codului penal și Codului de procedură penală

by

Secretarul general al Consiliului Europei a făcut următoarea declarație astăzi:

„Fac apel la toate părțile implicate să aștepte avizul Comisiei de la Veneția, și să-l ia în considerare, înainte de a se iau măsuri suplimentare pentru modificarea Codului penal din România și Codul de procedură penală.

Această reformă riscă să contrazică obligațiile internaționale ale României, în special în conformitate cu Convenția Consiliului Europei Drept Penal privind corupția, identificate prin recentul raport ad-hoc al Grupului de State împotriva Corupției (GRECO). Ca stat membru al Organizației noastre, România este obligată să respecte statul de drept.

Consiliul Europei va continua să acorde o atenție deosebită dezvoltărilor în curs din România și suntem pregătiți să oferim expertiză suplimentară dacă este necesar “.

Avizul Comisiei de la Veneția a fost solicitat de Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei printr-o decizie din 28 iunie. Avizul trebuie să aibă loc la 19 octombrie. Împreună cu recomandările GRECO, aceasta are scopul de a identifica cea mai bună soluție posibilă pentru a aborda problemele ridicate de proiectele de amendamente, în conformitate cu standardele europene și cu angajamentele europene ale României.

www.coe.int

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page