Mâncare şi Băutură — noiembrie 27, 2013 at 23:32

Terra Romana – Sauvignon Blanc

by

terra romana sauvignon blancProducătorul spune: Pentru că ne-am dorit un vin alb deosebit, am ales unul din cele mai complexe soiuri de vin, Sauvignon Blanc. Strugurii sunt culeşi la primele ore ale dimineţii în ladiţe de 13 kg şi transportaţi la crama noastră din Ceptura în camioane frigorifice, pentru a-şi păstra temperatura optimă de conservare a aromelor. Fermentaţia are loc la temperaturi între 15° si 17ºC, timp de peste 21 de zile. Sperăm ca persistenţa şi complexitatea gustului să-l facă să devină unul dintre vinurile dumneavoastră preferate.”

Terra Română Sauvignon Blanc este un vin cu accente de fructe exotice, care în timp evoluează spre miere, specifice soiului Sauvignon Blanc, proaspăt, complex, echilibrat şi persistent.

Un sauvignon blanc strict si la obiect. Culoare aurie, cu licariri verzui de vin tanar. Nasul, pe langa clasicul “pipi de pisica”, este dominat de fructe exotice, mango, pepene galben. Gustul este foarte citric si cu o aciditate zglobie ce anuleaza aromele grele din miros. Vin inca tanar, fresh, ce trebuie baut foarte rece.

Vă recomandăm să-l serviţi cu peşte, fructe de mare sau aperitiv.

terra romana sauvignon blanc

 

terra romana

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page