Mâncare şi Băutură — noiembrie 28, 2013 at 11:02

Terra Romana – Cabernet Sauvignon 2011

by

terra romana cabernet sauvignonAn: 2011
Soiul de struguri: Cabernet Sauvignon
Miros: coacăze negre, violete
Gust: coacăze negre, afine, mure, un vin proaspăt cu o aciditate bună şi taninuri fine. Final persistent însoţit de arome de vanilie, nucă de cocos
Temperatura de servire: 19°C
Cu ce meniu se serveste: carne roşie cu sos, vânat, brânzeturi puternice, pastramă de oaie, friptură de oaie la cuptor, cârnaţi picanţi

Ce spune producatorul:  Anul 2011 a fost unul dintre cei mai favorabili pentru viticultura din SE României: generos ca pluviometrie dar şi extrem de favorabil coacerii strugurilor prin temperaturi peste medie şi un sfârşit de vară cald şi secetos.

Acest Cabernet Sauvignon a fost selecţionat încă de la cules şi transportat în condiţii ideale de temperatură până la crama noastră din Ceptura, în camioane frigorifice. Vinificat după metoda tradiţională şi macerat pe boască pentru câteva zile la sfârşitul fermentaţiei alcoolice, a fost maturat apoi în baricuri de 2-3 ani pentru o perioadă care variază între 8 şi 12 luni. Vi-l prezentăm  astăzi în starea sa cea mai pură; astfel, prezenţa unor depozite de tartru şi culoare în sticlă nu este imposibilă şi este dovada lipsei operaţiunilor de stabilizare.

Culoarea sa profundă, echilibrul general, gustul de coacăze negre şi mure precum şi persistenţa sa deosebită susţinută de o bună aciditate, fac ca acest vin să aibă un potenţial de învechire de minim 10 ani. Il recomandăm alături de brânzeturi şi mâncăruri din vânat.”

Vinul Terra Romana 2011 despre care vă vorbesc este un Cabernet tânăr, al cărui nas alternează izurile de carne crudă, cu notele vegetale, izuri de măceş şi puţin fum. Gustul e simplu, lipsit de complexitate şi nu foarte intens. Amestecă note de salvie, coacăze şi strat de frunze uscate.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page