De pe la noi, Editoriale — mai 31, 2013 at 00:07

Terminați odată cu țigăniile, kitch-ul și improvizațiile, salubrizați piața Big și rezolvați problema parcării în zona pieței!

by

IMG_6526Primarul Daniel Drăgulin a anunțat în ultima conferință de presă modernizarea piețelor Big și Cuza-Vodă.

După sumele allocate în raport cu nevoile de modernizare a acestor piețe și după starea de paragină în care se află, sigur v-a fi o spoială.

Imaginile pe care vi le prezentăm arată o piață care nu ar trebui să primească autorizațiile de funcționare… chiar!!!??? Direcția de sănătate publică și Direcția sanitară veterinară nu văd aceste infecții publice, de unde cetățenii sun obligați să se aprovizioneze!!!??? Au autorizat aceste infecții rod al neputinței și nepăsării,expresie a disprețului și lipsei de respect față de cetățeni.

Proprietarul acestor piețe, Consiliul Local și primăria… celelalte autorități trebuie  să ia decizii și întreprindă măsuri urgente pentru  ca piețele din Călărași să nu mai fie o rușine. De mulți ani șefii piețelor sunt persoane obediente politic și foarte ascultătoare. Nu au curajul să rostească adevărul despre starea jalnică a piețelor și a condițiilor din piețe.

Mai toți politicienii străbat piețele în lung și în lat, în campaniile lor electorale și de promovare, dar nu au ochi pentru aceste piețe insalubre. Poate multitudinea de probleme cu care se confruntă și faptul că nu sunt în responsabilitatea lor directă, îi împiedică pe unii politicieni să vadă starea piețelor. Le semnalizez aceste lucruri  și dacă își repectă alegătorii să ia deciziile politice necesare pentru ca primăria și consilierii locali să-și schimbe optica  cu privire la importanța, urgența și seriozitatea problemelor din piețele călărășene.

IMG_6528

Piața nu este orice fel de construcție. O piață trebuie să dispună de condițiile și utilitățile necesare depozitării, păstrării și comercializării mărfurilor alimentare, legume-fructe, produse proaspete, etc.

Aceste tipuri de produse au nevoie de condiții speciale. Pentru a fi îndeplinite ele trebuie gândite și întreținute de specialiștii  care actualmente nu se regăsesc printre angajații serviciului Piețe și oboare… apropo’ piețele nu sunt oboare…

O piață trebuie să ofere condiții de muncă lucrătorilor din piață confort și satisfacţie cumpărătorilor.

Aceste lucruri se pot realiza dacă iubești oamenii. Stimați lucrători din primărie, consilieri locali, lucrători la serviciul piețe și oboare arătați că iubiții concetățenii care vă plătesc prin taxele și impozitele care le plătesc. Nu este o formă de umilire că sunteți în slujba nevoilor comunității, este o mare onoare și este un mare pas către concordia comunității noastre.

Dar lucrul cel mai important este că trebuie salubrizate relațiile din piețe, trebuie schimbat managementul și aduși oameni care se pricep… are primarul Drăgulin curajul și dorința să  facă toate aceste lucruri!!!???

[wzslider autoplay=”true”]

Nelu Bălașa

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page